Pla obert de diverses taules a la terrassa d'un bar de Granollers el 24 d'agost de 2020

Salut prorroga 15 dies més les mesures per contenir els brots de Granollers, Les Franqueses i Canovelles

La limitació d'aforament és del 70% al sector cultural i del 50% a l'hostaleria i actes religiosos

El Departament de Salut ha anunciat que prorroga durant 15 dies més les mesures per frenar la Covid-19 a Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès, vigents des de finals del mes d'agost. D'aquesta manera l'aforament al sector cultural i recreatiu manté la restricció del 70% i es manté també la limitació del 50% de l'aforament al sector de l'hostaleria i actes religiosos.

En aquest sentit, el Departament també recomana a la població d'aquests tres municipis del Vallès Oriental restringir la mobilitat i limitar els contactes fora del grup de convivència habitual. Com a la resta del país, les trobades i reunions es mantenen limitades a un màxim de sis persones.

Limitar les sortides de casa

La pròrroga de les mesures a Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès s'ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), entrant en vigor avui mateix i establint-se una durada de 15 dies. Entre les mesures que s'inclouen, es recomana a la població no sortir de casa seva excepte per anar a treballar, desplaçar-se fins a serveis sanitaris o anar a l'escola, entre d'altres. També es limita al 50 % l'aforament en bars i restaurants, i en actes religiosos com poden ser enterraments o casaments.

La disposició, firmada pel conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, recomana als ciutadans de les tres poblacions que només surti de casa seva per anar a treballar; desplaçar-se als serveis sanitaris; anar a l'escola; tenir cura de persones grans, menors d'edat o dependents; anar a comprar menjar; trobades amb el grup de convivència habitual; renovació de documentació oficial; fer mudances; atendre els horts d'autoconsum; fer exàmens inajornables o per causa major.

Brot en una residència de Lliçà de Vall

A la mateixa comarca del Vallès Oriental, s'ha produït un important brot de coronavirus a la residència per a gent gran Bonavista de Lliçà de Vall. Els 33 avis que hi resideixen van ser traslladats la passada setmana a un altre centre després que tots ells donessin positiu per Covid-19. També es van contagiar quatre de la vintena de treballadors de la residència.

La direcció del centre ha explicat que l'origen del contagi podria ser un treballador del centre asimptomàtic. Dels 33 avis, quatre van ser hospitalitzats en estat greu, i la resta es troben bé de salut. La direcció va tenir coneixement dels positius dijous de la setmana passada i l'endemà es va procedir al trasllat provisional dels interns.