Felip VI, escridassat a Mèxic: «Mori la monarquia!»

Un grup de manifestants ha mostrat el seu rebuig al monarca durant la presa de possessió del nou president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador

El Rey Felipe VI de España en su visita a México
El Rei Felip VI durant la seva visita a Mèxic | CatalunyaDiari.cat

Nou moment de tensió el que ha viscut el rei d'Espanya i, sorprenentment, en aquesta ocasió fora de l'Estat. Felip VI va ser escridassat a Mèxic, país al qual havia viatjat per assistir a la presa de possessió del nou president, Andrés Manuel López Obrador. 

Va ser quan arribava al palau de San Lázaro, just després de sortir del vehicle oficial, quan es van poder sentir els crits «mori la monarquia!», segons ha publicat el mitjà de comunicació 'Zócalo' recollint les informacions de l'agència Reformas.  

Escridassada contra el rei Felip

Un gran nombre de pancartes esperaven al monarca en un espai situat al costat de les vies del Metro que passa per l'avinguda del Congreso de la Unión. Només arribar el cotxe amb la bandera espanyola, van començar les primeres consignes contra el rei Felip 

Al rei espanyol l'estaven esperant diverses organitzacions independentistes que van portar la seva protesta al país nord-americà. El Comitè de Defensa de la República Catalana de Mèxic (CDR) va estar present a Juárez per demanar la llibertat dels polítics presos. També la filial de l'ANC a Mèxic va participar en la protesta. 

Mèxic ha estat l'últim escenari on s'ha produït una concentració contra l'actual cap d'Estat espanyol. Felip de Borbó ha vist com en algunes de les seves visites a ciutats com València, Barcelona o Palma es barrejaven els habituals aplaudiments amb alguna xiulada.  

Els problemes s'acumulen per la Casa Reial

I és que els ciutadans cada cop qüestionen més a la monarquia espanyola i no només perquè tinguin idees republicanes. El Cas Nóos, els famosos episodis del rei Joan Carles a Botswana o amb Corinna o el paper de Felip durant després de l'1 d'octubre han disminuït el prestigi de la institució.  

L'últim dels problemes que han hagut d'afrontar són les gravacions de l'excomissari Villarejo a la reina Letícia. Segons sembla, el policia empresonat estaria fent xantatge tant al CNI com a la Casa Reial per no fer públiques uns àudios que afectarien molt a la imatge de la Casa Reial. 

La institució monàrquica suma cada cop més detractors
La institució monàrquica suma cada cop més detractors | CatalunyaDiari.cat

 

Realització de referèndums contra la Monarquia

Tots aquests escàndols estarien afectant la visió que té de la Corona la ciutadania. Comencen a produir-se una sèrie de referèndums simbòlics sobre l'abolició de la monarquia espanyola

Aquest fenomen que va començar principalment a les universitats de Madrid, va arribar aquest diumenge a la població gironina de Vilobí d'Onyar, on 384 dels seus 3.000 habitants van votar a favor d'acabar amb la corona. Aquest dimarts 4 de desembre, seran els estudiants de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Pompeu Fabra els que votaran. 


Comentaris

envia el comentari