ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

Felisa, la infermera de 58 anys que ha perdut la vida per Covid a pocs dies del Nadal

Els centres sanitaris de Zamora s'han reunit per retre homenatge a la professional

Primer pla d'unes flors al cementiri de Tarragona
Els centres sanitaris de Zamora s'han reunit per retre homenatge a la professional | ACN

La ciutat de Zamora i el sector sanitari espanyol està de dol per la mort de Felisa Gallego, infermera de cinquanta-vuit anys que ha perdut la vida per Covid-19

Espanya ha estat un dels països més afectats per la pandèmia, i molts professionals sanitaris han perdut la vida. Tot i que el cas de Felisa Gallego no és l'únic, sí que es tracta de la primera sanitària morta per Covid-19 en el Complex Assistencial de Zamora, una ciutat molt commocionada pel tràgic succés. 

Felisa Gallego, l'auxiliar d'infermeria de Zamora que ha perdut la vida per Covid-19

Diumenge, Zamora va despertar en silenci després que la família de Felisa Gallego publiqués una emotiva esquela en els mitjans de comunicació. «Va morir cuidant de tots», diu la publicació que va commocionar la província sencera.

Des de l'esclat de la pandèmia, Felisa Gallego va estar en primera línia de batalla lluitant contra la malaltia que ella, finalment, no va poder vèncer. L'auxiliar va estar diverses setmanes ingressada després d'haver donat positiu en Covid-19, però les cures intensives que va tenir a Zamora i a Salamanca no van ser suficients, segons informa Europa Press.

Zamora acomiada l'auxiliar d'infermeria 

El comiat a Felisa Gallego ha estat molt emotiu. Tota la província de Zamora s'ha volgut acomiadar de la sanitària que ha donat la seva vida per cuidar dels altres.

Desenes de zamorans s'han apropat a la vigília del funeral, que s'ha celebrat a la parròquia de Crist Rei, fins on s'han desplaçat companys, amics i familiars de l'excel·lent professional. Aquest dilluns, l'homenatge s'ha traslladat a tots els centres sanitaris de la província de Zamora, on s'ha fet un minut de silenci a les 12.00 hores. En el cas de l'Hospital Virgen de la Concha, s'han reunit els companys de Felisa, a més de diferents autoritats sanitàries, entre elles la gerent del Servei de Salut Pública de Castella i Lleó (Sacyl).

La supervisora de la Unitat de Cures Intensives de l'hospital, Chelo Ortiz Martín, ha recordat a Felisa amb unes boniques paraules:  «Estem molt tristos, sentim un gran dolor per una pèrdua molt gran, sentim un buit enorme en el servei i crec que en tot l'hospital. Felisa era una persona amb bon caràcter, alegre i sempre disposada a ajudar a les companyes, la pèrdua és molt difícil d'assumir», recull 'La Opinión de Zamora'.

L'homenatge també es repetirà a la reunió setmanal del Centre de Coordinació i Cooperació Integrada (Cecopi), en el qual estan presents les diferents institucions vinculades a la lluita contra el coronavirus.

Pocs dies abans de les Festes de Nadal

El cas de Felisa Gallego ha commocionat tot Espanya, especialment en un moment tan dur en què la pandèmia està descontrolada i arriben les Festes de Nadal. A més, cal recordar que fa uns dies també va perdre la vida Massimo Colombi, un sanitari malagueny d'origen italià que es va fer famós durant la quarantena per una bonica iniciativa.

Massimo va voler que els pacients de Covid-19 poguessin acomiadar-se dels seus familiars. Encara que Massimo no va morir per Covid-19, també va commocionar a Espanya i va posar de manifest la necessitat de valorar el treball de tots els professionals que han lluitat per aturar aquesta pandèmia.


Comentaris

envia el comentari