Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de les destrosses en un supermercat per culpa del fort terratrèmol

Diversos ferits i destrosses a Califòrnia per un fort terratrèmol de 7,1

El sisme ha estat molt potent i ha causat moments de pànic al sud de l’estat. Es tracta de la pitjor cadena de terratrèmols a la zona dels darrers 25 anys
Imatge de les destrosses en un supermercat per culpa del fort terratrèmol
Imatge de les destrosses en un supermercat per culpa del fort terratrèmol | Twitter

 

El sud de Califòrnia, als Estats Units, ha tremolat de valent aquesta matinada (hora catalana) amb un fort terratrèmol de 7,1 graus a l’escala de Richter que ha provocat nombrosos ferits lleus, diverses destrosses en edificis i casa, alguns esfondraments i, inclús, incendis. Els geòlegs ja han qualificat aquest sisme com el més fort dels últims 25 anys, després que dijous ja se’n produís un de 6,4 en una zona remota del desert californià.

La diferència entre els dos terratrèmols és que aquest últim s’ha sentit amb força a moltes zones poblades, incloent la gran ciutat de Los Angeles. Segons el Servei Geològic dels Estats Units, l’epicentre del fort moviment s’ha registrat a la ciutat de Ridgecrest, a uns 200 quilòmetres al nord-oest de Los Ángeles.

Destrosses i un gran ensurt pel terratrèmol

El sisme ha durat 15 segons i no ha afectat amb virulència la zona més poblada de la costa californiana, però sí que ha estat fort a diversos municipis del sud de l’estat. Per aquesta raó, hi ha hagut la caiguda de diversos murs, cables elèctrics, esquerdes a nombrosos habitatges, canonades trencades i talls en el subministrament d’aigua, gas i llum. També hi ha hagut alguns ferits, mentre que el metro de Los Ángeles ha suspès el servei preventivament.

A més, aquest fort sisme ha causat el pànic entre la població per la seva intensitat, generant un fort rebombori a les xarxes socials, on es poden veure imatges de partits de beisbol afectats pel sisme o piscines que semblen un mar en ple temporal amb l’aigua vessant. Aquestes són algunes de les imatges més impactants:

Des del primer terratrèmol del dijous, s'han produït diverses rèpliques  i hi ha punts del desert de Mojave amb molts rastres dels moviments sísmics. Aquest és el sisme més important registrat al sud de Califòrnia des de l’any 1994, quan un fort moviment de 6,7 va deixar 57 morts i prop de 9.000 ferits, degut a que va ser molt superficial i en una zona densament poblada.

També et pot interessar...