El col·lectiu exMENA: «Són els menors tutelats els que han de tenir por»

El col·lectiu denuncia assetjament per motius racials i posa com a exemple el tractament mediàtic de la violació al Somorrostro
Un grup va assaltar el centre aquest dijous i va agredir dos MENAs   | Twitter (@miqueljarque)

 

El col·lectiu d'exMENA ha volgut mostrar suport aquest divendres als menors tutelats que s'allotgen al Masnou, al Maresme, i que aquest dijous es van veure immersos en un atac per part d'«opuscles d'extrema dreta», com els ha definit el propi conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani. Una portaveu del grup, Lamiae Abassi, assegura que els MENA estan «desprotegits» i que, malgrat que alguns veïns expressen «por» per la presència dels joves al municipi, afirma que «l'amenaça és al carrer i són els menors tutelats els que han de tenir por».

 

Abassi diu que l'assetjament que pateixen aquests adolescents és per motius racials i posa com a exemple el cas de la violació de la platja del Somorrostro de Barcelona per part de dos turistes suïssos: «No ha provocat el mateix 'boom' i quan passa amb un menor tutelat, sigui veritat o mentida, les notícies són molt més grosses».

 

Abassi s'ha presentat al centre de menors del Masnou amb altres exMENA amb l'objectiu de reunir-se amb els menors, poder saber de primera mà com se senten i oferir-los l'ajuda que puguin. En arribar al lloc, però, un ampli desplegament policial impedia l'accés a l'alberg de joventut on s'allotgen.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

  

«La protecció que els hi devem no l'estan rebent»

El dispositiu s'ha mantingut des d'estona abans de la roda de premsa, fins a bona estona després. Segons fonts policials. s'ha fet com a mesura preventiva amb el temor que la convocatòria del col·lectiu d'exMENA pogués provocar alguna contramanifestació contrària al col·lectiu, com ja va passar dijous. «No ens la volem jugar», ha explicat un responsable policial.

 

  

  

Des de la porta del centre, el grup d'exMENA ha denunciat la manca de protecció dels joves migrants. «La protecció que els hi devem no l'estan rebent. Estan desprotegits», assegura Abassi. Aquesta jove, ja major d'edat –té 20 anys– recorda que els menors són al centre obligats per les seves circumstàncies vitals i demana no agreujar els seus problemes.

 

 

  

  

A banda de condemnar els fets de dijous, Abassi també ha criticat la «generalització» que es fa sobre el col·lectiu i que des d'alguns sectors se'ls vulgui assenyalar a tots com a delinqüents: «Sempre hi ha qui se salta les normes, però no només entre els MENA. A tot arreu hi ha delinqüents, no delinqüents i de tot. No s'ha de generalitzar mai».

 

 

 

També et pot interessar...