Jordi De la Fuente

VOX estaria al darrere de l'atac xenòfob als MENAs del Masnou

L'alcalde del Masnou ha denunciat que trobava a faltar més «contundència» a l'extrema dreta que ahir van provocar aldarulls

Durant ahir dijous a la tarda, desenes de manifestants es van concentrar per protestar contra el centre de menors no acompanyats al Masnou després de l'incident d'una agressió sexual i intent de violació a una menor per part d'un MENA.

Un home va ser el protagonista de la tarda, ja que  liderava la manifestació amb un megàfon amb el quan cridava consignes en contra dels MENAs, com ara «aquesta és la nostra terra i s'ha de defensar». Doncs, aquest home ha estat identificat: es tracta de  Jordi De La Fuente i és un destacat militant de VOX.

De la Fuente publica un vídeo per a justificar els fets

En un vídeo que ha penjat ell mateix a Twitter, De La Fuente ha mostrat el seu suport als veïns que «pacíficament» van atacar l'alberg aquest dijous a la nit. De la Fuente va ser, a més, un destacat membre del 'Movimiento Social Republicano' (MSR), un grup de pensaments neonazis, i també de la 'Plataforma per Catalunya' (PxC).

A més, al mateix vídeo, De la Fuente diu que la mobilització «no és qüestió de supervivència» i carrega contra  tots els partits de l'arc parlamentari de Catalunya. «Fins i tot el PP  i C's  van votar a favor de donar una 'pagueta' a aquests 'elements' de 674 euros», afirma. 

Hi van tenir lloc dues manifestacions: una antiracista i una altra contrària als MENAs
Hi van tenir lloc dues manifestacions: una antiracista i una altra contrària als MENAs | Twitter (@miqueljarque)

 

L'alcalde del Masnou, sobre els fets: no es pot «banalitzar la presència de grups ultres»

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, creu que «s'ha d'actuar amb la contundència que calgui contra els grups d'extrema dreta». Ho ha assegurat durant una entrevista aquest matí de divendres a 'El món a RAC1'. També ha declarat que els Mossos «van fer el que van poder», tot i demanar a Interior que reforci el cos. A més, l'alcalde va afegir que no es pot «banalitzar la presència de grups ultres».

Dues protestes alhora que van acabar amb cinc ferits

Durant la tarda d'ahir hi van haver dues protestes  alhora, fet que va provocar incidents. La primera protestava contra l'agressió sexual d'una menor per part d'un menor no acompanyat tutelat per la Generalitat durant la matinada del passat dissabte per la Festa Major de Sant Pere. L'altre grup de manifestants donava suport als MENAs  i volien condemnar les actituds racistes.

En alguns moments de la tarda es van produir instants de tensió, sobretot quan els dos grups de protestants es van trobar. Va ser llavors quan els Mossos d'Esquadra i antidisturbis van haver d'intervenir. En un punt de la tarda, el grup contrari als MENAs va  assaltar el centre de menors on conviuen ara, i van agredir a diversos menors. A causa dels fets, cinc persones, tres de les quals eren menors, van resultar ferides i van haver de ser traslladades a l'hospital Can Ruti de Badalona.

També et pot interessar...