Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra

Sallent admet preocupació per la falta de seguretat a Barcelona

El comissari en cap diu que incrementaran les hores de patrullatge a la ciutat

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha admès preocupació per la situació en matèria de seguretat de la ciutat de Barcelona, i ha destacat per exemple el fenomen del 'top manta'. A parer seu, la falta de pressió sobre els manters provoca un «efecte crida».

«Jo crec que hem actuat, però cal entrar-hi molt més. Sobretot el que no hem de permetre és que hi hagi aquesta llibertat de venda. Hem de pressionar totes les administracions implicades», ha opinat en una entrevista a RAC 1. Ha remarcat que hi ha capitals que tenen «molta més pressió», però aquí hi ha un «plantejament menys directe». En general, ha indicat que els Mossos reforçaran la capital catalana amb més agents per incrementar les hores de patrullatge.

Preocupat per la delinqüència a Barcelona

Sallent assegura que comparteix que cal un enfocament social per donar una sortida als manters, però ha insistit que això no pot portar a «espectacles de basar» com els que hi ha en alguns carrers de Barcelona. En general, ha reconegut que està amoïnat per la situació de la ciutat en general, per l'elevat nombre de furts, els problemes de convivència, els narcopisos o que no s'hagin resolt temes «endèmics» com el 'top manta', amb el que hi ha al darrere.

Ha assegurat que una part de les noves promocions dels Mossos serviran per reforçar la ciutat, perquè així ho indiquen les dades. L'objectiu és incrementar el temps de patrullatge, perquè això ha baixat i té un efecte directe en la prevenció del delicte. 

«Catalunya és permissiva amb el consum de drogues»

A més dels manters, ha situat el consum de drogues i els narcopisos com un altre dels problemes, i ha remarcat que Catalunya, com a societat, ha estat sempre permissiva amb el consum. A això li ha sumat un entorn immediat on les penes associades són molt més elevades. «Aquí tenim molts elements de confusió, la regulació dels clubs de cànnabis, el consum propi, les instruccions de fiscalia... Tots aquests elements, aquests grisos, faciliten el crim organitzat», ha opinat. 

També et pot interessar...