Juan Ignacio Blanco i Fernando García, durant 'El caso Alcàsser'

Mor el criminòleg del 'Cas Alcàsser', Juan Ignacio Blanco

Blanco es va fer famós per les seves teories sobre el cas i per tenir unes cintes sobre l'assassinat de les nenes

Una de les figures més rellevants del 'Cas Alcàsser', el periodista i criminòleg Juan Ignacio Blanco, ha mort aquest dimecres amb 63 anys a Madrid, segons avança 'El Español', després que s'hagués conegut que la salut de Blanco no era molt bona. El criminòleg Carlos G. Barret ha sigut el primer a publicar la notícia a Facebook. Barret ha explicat que la vetlla se celebrarà durant aquest dijous al tanatori de San Lorenzo del Escorial: «Company d'altura i professió que després de voler esclarir la veritat sobre allò que va passar amb les tres nenes, ha mort finalment per una malaltia que feia temps que arrossegava».

La mort de Blanco arriba tot just un dia després que una parella trobés una falange i tot seguit tres ossos més a la fossa on van aparèixer els cossos de Miriam, Toñi i Desirée. Coincidint també amb l'estrena del documental a 'Netflix' que ha ajudat a ressorgir les teories conspiratòries que giren al voltant del cas. 

Las nenes d'Alcàsser van ser brutalment torturades | Cedida

 

El misteri de les cintes

Blanco es va fer famós per la seva investigació del 'Cas Alcàsser' on  va aportar polèmiques investigacions i teories alternatives sobre la versió oficial  tot indicant que darrere de l'assassinat de les tres nenes s'amagava tot un seguit d'homes molt poderosos. Fins al punt que es va convertir en l'ombra del pare d'una de les víctimes, Miriam, amb qui va denunciar  les pifies que s'estaven produint a la investigació.  A més, van assenyalar a  quatre polítics i empresaris importants com a autors del crim. 

El criminòleg sempre va defensar l'existència d'una cinta que confirmaria les seves dues teories: que hi han més implicats en l'assassinat, a part d'Antonio Anglés i MIguel Ricart, i la participació de personatges importats del país amb una gran influència. De fet defensava, concretament,  la gravació de vídeos 'stuff'  i va assegurar que els integrants d'aquest tipus de grups criminals paguen elevades quantitats de diners per matar a les persones que apareixen a la cinta o bé quedar-se amb una part del cos de la víctima, recull 'El Confidencial'. 

Blanco sempre ha assegurat tenir en el seu poder les cintes de vídeo que impliquen a tot un seguit de persones amb una rellevància social i econòmica «absolutament important» mentre que el seu amic i criminòleg Barret ha conclòs l'escrit de la publicació de Facebook dient: «Algun dia se sabrà tota la veritat sobre el 'cas Alcàsser' i serà honrat el seu nom allí on estigui».

També et pot interessar...