Detinguda la parella de la dona morta fa un any a Granollers

El cos de Vianca Alejandra, de 25 anys, va ser trobat al riu Congost, i s'ha convertit en un nou cas de violència masclista
Guardia Civil
El cartell de la desaparició va ser difós el mateix dia que la família va denunciar la seva desaparició | Twitter (@guardiacivil)

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns a la parella sentimental de Vianca Alejandra Roca, de 25 anys. El cos de la Vianca va ser trobat el 9 de setembre del passat any 2018 a la vora del riu Congost, a Granollers. La detenció es va realitzar a l'Hospitalet de Llobregat, on van prendre l'home de 28 anys i nacionalitat dominicana com a presumpte autor de l'homicidi. 

 

Discussió durant un sopar

La família de la víctima va denunciar la seva desaparició dos mesos abans que es trobés el cos de la noia sense vida. El 16 de juliol del 2018, Vianca va acudir amb la seva parella a casa de la seva mare per a deixar al seu fill de 6 anys. Seguidament, la parella va marxar a sopar i va ser l'última vegada que la seva mare va tenir notícies de la jove. Joel P. va explicar en el seu moment que aquella nit va discutir amb ella i que els dos es van separar.

 

Mai més es va tornar a saber res sobre la Vianca. La veu d'alarma la va donar l'empresa cosmètica on treballava, ja que no es va presentar al seu lloc de feina. A partir d'aquell moment, les associacions de desapareguts van començar a distribuir un cartell amb la seva fotografia per les xarxes socials.

 

Cos en molt males condicions

El cos de Vianca es va recuperar el diumenge 9 de setembre. Va ser trobat per un caminant a les sis de la tarda, en un avançat estat de descomposició, degut al llarg temps que havia passat a l'aigua i sotmès a les altes temperatures que es produeixen durant l'estiu.

 

Tampoc es va descartar, llavors, que el cadàver hagués sigut atacat per algun animal. Aquestes circumstàncies van fer difícil concretar els símbols de violència que presentava el cadàver i que podria haver causat la mort de Vianca. També va ser molt difícil la seva identificació.

 

Presó provisional

Els Mossos van mantenir totes les hipòtesis obertes fins al passat dilluns 1 de juliol, quan la policia va detenir a la parella sentimental de la dona morta. En els últims mesos, els investigadors han pogut reunir proves contra ell. La fiscalia ha demanat aquest dimecres la seva presó provisional i el jutjat que se n'encarrega del cas així ho ha decretat. Per tant, el crim s'ha convertit en un nou assassinat de violència masclista.

 

El sindicat CCOO ha condemnat els fets

El sindicat CCOO ha emès un comunicat condemnant els fets i ha expressat el seu suport envers la família de la víctima. «CCOO mostra la seva indignació i preocupació per fets com aquest, se suma a la demanda perquè els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista com una qüestió d'Estat», indica el text que destaca «el compromís ferm per cooperar en la construcció d'una societat en la qual les dones puguin viure lliures de qualsevol de les violències».

 

També et pot interessar...

 Comentaris
Miqel taberner d gracia
S junten m morus o pantxitos I....no ho entender mai

envia el comentari