IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Fernando Simón aclareix si els nens podran abraçar els seus avis

«Pot suposar un risc innecessari», va advertir el director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries

Imatge de dos avis besant a la seva neta
Per ara, els nens no podran abraçar els seus avis, ha advertit el doctor Fernando Simón | CatalunyaDiari

El director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha desaconsellat que els nens abracin als seus avis, fins i tot una vegada estigui molt avançada la desescalada. «Ara mateix pot suposar un risc per als avis», va sentenciar.

«És magnífic donar abraçades, però estem en una situació de risc que no durarà sempre», va dir el doctor, abans d'aclarir amb més detall aquest assumpte. «L'abraçada es podrà donar, però ara mateix hem de ser conscients que pot suposar per a l'avi un risc innecessari. Jo preferiria que pogués donar-li molt i no només un », va expressar Simón a la rutinària roda de premsa diària.

«No es permet l'esport individual per grups», va afirmar Simó

Fernando Simón també va valorar el tema de les sortides per fer exercici, que es podran realitzar des d'aquest dissabte 2 de maig. «L'esport és individual. No es pot fer esport col·lectiu. No es permet l'esport individual per grups », va afirmar.

A més, l'expert va aclarir que els majors de 14 anys ja podran sortir a passejar, cosa que no es va incloure en la mesura de la setmana passada sobre el permís de sortida dels més petits. «Crec que no hi ha cap limitació sobre l'esport individual», va afegir Simón sobre l'ús de bicicletes o taules de surf.

La realitat actual és «bastant millor» del que mostren les dades

D'altra banda, Simón ha valorat la «rapidesa» amb la qual estan baixant els contagis per coronavirus en les últimes setmanes, apuntant que aquest descens està sent «més de pressa del que es podia esperar» i per això, la realitat actual és «bastant millor» de la qual mostren les dades diàries, ja que aquests reflecteixen la situació que hi havia fa unes dues setmanes.

Malgrat les bones dades, Simón ha advertit que hem entrat a la «part difícil i complexa» de l'epidèmia, ja que van a iniciar-se les diferents fases de desescalada, amb menors mesures de restricció i es demanarà la responsabilitat de cada ciutadà per evitar que es produeixi un rebrot de la malaltia.


Comentaris

envia el comentari