Fernando Simón demana a les autonomies no «malbaratar» les reserves de material sanitari

L'expert assegura que el Ministeri de Sanitat té una reserva d'equips sanitaris que «anirà distribuint a mesura que les comunitats autònomes tinguin necessitat»

Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic
El Ministeri de Sanitat compta amb reserves de material que es reparteix segon la necessitat de les autonomies. | CatalunyaDiari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha advertit que «si es malbarata» el material sanitari es poden donar situacions d'escassetat. «S'està esperant molt material, s'està fent un esforç important, però si es malbarata podem arribar a situacions més ajustades de les que ara mateix tenim, però no tan complicades com les de fa unes setmanes», ha assenyalat l'expert.

Així ho ha manifestat aquest diumenge Fernando Simón durant la seva compareixença en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè tècnic de seguiment diari del coronavirus. Durant la seva intervenció, ha assegurat que, excepte «algunes situacions excepcionals», totes les comunitats autònomes «tenen una capacitat de reserves perquè, en cas de necessitat, aconseguir a temps per altres vies els materials necessaris».

«A priori hi ha suficient material sanitari per a funcionar»

No obstant això, Simón ha matisat que, encara que les comunitats autònomes tenen ara «algunes reserves», en «alguns casos estan una mica justos en materials». «A priori hi ha suficient material sanitari per a funcionar», ha precisat.

En la seva opinió, el material sanitari existent «és suficient» sobre la base de les necessitats actuals. «Si es plantegessin usos massius d'equipaments allí on no és necessari aquest ús massiu, sí que podríem tornar a estar en una situació problemàtica», ha alertat.

En aquest sentit, Simón ha afirmat que el Ministeri de Sanitat té una reserva de tots els equips sanitaris que «anirà distribuint a mesura que les comunitats autònomes tinguin necessitat». «El Ministeri continuarà proveint-se», ha sentenciat.


Comentaris

envia el comentari