Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa

Fernando Simón posa data a un possible rebrot, i és abans del que pensàvem

«Està una mica en mans de tots que això no succeeixi», explicava el doctor

Fernando Simón,  director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat  i una de les cares més conegudes durant la crisi del coronavirus, ha avançat un possible rebrot en un mes o mes i mig, en ple estiu, si la població es relaxa.

El doctor ha manifestat que el «ressorgiment» del coronavirus podria arribar «relativament ràpid»  si la ciutadania es relaxa. Així, el brot només ressorgirà si la població no compleix les mesures d'higiene i seguretat i oblida que el virus segueix present, ha manifestat el doctor.

Simón afirma que es podria agreujar per l'arribada de turistes

Segons ha dit en la roda de premsa que ha realitzat aquesta tarda, es treballa en la hipòtesi que al llarg de la tardor hi hagi un nou brot de coronavirus en la població i ha manifestat que, si no es produeix, pot ser degut al fet que «no ha vingut o perquè l'hem controlat a temps».

En cas de donar-se finalment aquest temut repunt de casos, podria donar-se per la relaxació de la població en les mesures de seguretat: «I si ens relaxem més del compte, podria haver-hi un ressorgiment relativament ràpid que es podria agreujar per l'arribada de turistes», ha declarat Simón.

«Això podria passar, no sabem si passarà o no. No podem descartar que en un moment donat hi hagi una relaxació excessiva. Està una mica en mans de tots que això no succeeixi durant l'estiu, però descartar-ho no podem», explicava el doctor.

Segueixen atents a totes les teories dels experts

L'atenció és primordial per poder contenir un possible rebrot de casos si es donés, i ha advertit que s'ha d'estar molt atent  als casos que es registrin per poder valorar si és un repunt veritable o el resultat d'un increment en la capacitat de detecció del coronavirus.

«Hem de ser cauts a l'hora de valorar una cosa i una altra, i hem de tenir presents totes les opcions: els models que ens donen un increment en mes o mes i mig com aquells que donen increment quan comenci la tardor. No podem fer-ho sense l'ajuda de tots», recalcava.