Les mans d'una senyora gran

Judit, la metge catalana destituïda per desobeir i ajudar una residència d'avis

El seu centre s'hauria negat a auxiliar el geriàtric

El personal sanitari  no ha estat d'acord moltes vegades amb les decisions de les autoritats en la gestió de l'epidèmia de coronavirus. N'és un exemple Judit R., una metge que ha estat destituïda pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSSC) per haver prestat auxili a una residència d'avis propera al seu centre de treball i atacada de ple pel virus, on s'han lamentat finalment 30 víctimes mortals.

L'excap d'Atenció Primària del complex sanitari CIS Cotxeres  de Barcelona va  desobeir ordres dels superiors i li ha passat factura, explica 'Crónica Global'. Ara, el sector ho denuncia: «El CIS Cotxeres es va carregar la doctora Judit perquè ella i altres membres de l'equip van voler ajudar a la residència Ballesol Fabra i Puig». Segons el testimoni, l'empresa Mutuam va rendir-se davant l'onada de morts al centre i va demanar auxili al CIS Cotxeres. La direcció del centre s'hi hauria negat i s'hauria derivat el brot al Departament de Salut. Una decisió que Judit i el seu equip no haurien entès.

«El que va trobar era dantesc»

«Va ser acomiadada en plena pandèmia, a finals d'abril o principis de maig. L'han substituït a dit per algú de la seva confiança», denuncien les fonts al mitjà citat. La doctora Judit no va poder evitar acudir a la residència que el seu centre no volia suposadament auxiliar per comprovar què hi passava. «El que va trobar era dantesc, per la qual cosa va derivar persones grans al  CIS Cotxeres i va fer tot el que va poder amb la resta d'ancians», asseguren. 

Però la seva bona voluntat va sentenciar-la. Així ho relaten les fonts properes a la doctora destituïda, a falta de la versió de la direcció del centre, que no s'ha pronunciat al respecte. De totes maneres, l'afectada ha decidit acudir als tribunals per defensar els seus drets.

Enmig de la forta polèmica al voltant dels descontrolats brots de coronavirus en residències d'avis i suposades males praxis a l'hora de fer-los front, sorgeix el cas de Judit, apartada de la professió per desobeir una decisió que, segons sembla, anava contra els seus principis. Faltarà veure com acaba el pols de la metge amb la patronal CSSC.