Fernando Simón adverteix dels riscos de l'anomenat 'remei miracle' per al coronavirus

Simó creu que «prendre hidroxicloroquina» amb l'objectiu de prevenir el coronavirus «deixant marges de temps de rentatge, pot estar recomanat»

Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
Simón explica que prendre el medicament amb marges de temps de rentatge pot estar recomanat | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que «la hidroxicloroquina pot reduir fins a cert punt el risc d'infecció» de coronavirus. Encara que també ha afegit que pot «afavorir en alguns casos l'evolució» de la malaltia.

«La hidroxicloroquina no és innòcua, és un medicament que s'utilitza per a la prevenció de la malària i, en alguns casos, té efectes secundaris, en fins al 7% de les persones que la utilitzen. Aquestes conseqüències poden ser problemes gàstrics o alguna irritació de pell», ha afegit Simón. Per una altra banda, ha matisat que a un nombre baix de persones «pot produir alguna simptomatologia neurològica que pot ser una mica més greu, amb quadres de canvi de caràcter».

 

Tot depèn de la dosi que es pren

«Alguns d'aquests efectes són dependents de la dosi que es pren, és a dir, com més temps s'està prenent més probabilitat hi ha de què aquests efectes es produeixin», ha manifestat Fernando Simón. El doctor creu que «prendre hidroxicloroquina» amb l'objectiu de prevenir el coronavirus «deixant marges de temps de rentatge, pot estar recomanat».

Finalment, ha assenyalat que per prendre aquest medicament cal fer descansos, per poder evitar una major possibilitat que apareguin efectes secundaris en els usuaris.


Comentaris

envia el comentari