Simón: «Jo celebraré el Nadal, però ho faré amb les màximes mesures de protecció»

L'expert Fernando Simón durant una roda de premsa amb les banderes d'Espanya i de la Unió Europea darrere
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries assegura que la situació sanitària millora | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat aquest dijous que ell pensa celebrar Nadal, però que ho farà «amb les màximes mesures de protecció». Ho ha dit com a resposta a si pensa que és sensat dur a terme aquestes celebracions en el marc de la pandèmia. Simón ha afirmat que té «l'esperança» que l'impacte sigui «el menor possible», però ha alertat que per aconseguir-ho «cal ser cautes».

El portaveu sanitari del govern espanyol també ha explicat que la situació sanitària millora en general, però ha recordat que s'està lluny de la situació que es voldria, per la qual cosa ha tornat a demanar no abaixar la guàrdia.

A la roda de premsa habitual dels dijous també se li ha demanat si hauria de demanar perdó per les crítiques que s'han fet sobre l'estratègia de Madrid entorn de la pandèmia, ara que la comunitat recull bons números. Simón ha recordat que ell ha transmès les dades que li ha facilitat el govern madrileny i ha considerat que «el que cal és felicitar-los, igual que a la resta de territoris, atès que tots estan rebaixant les dades de contagis».

També ha parlat d'infeccions entre el col·lectiu sanitari. Ha explicat que durant l'última setmana hi ha hagut 41 brots en centres sanitaris i ha celebrat que estan «disminuint». Segons ha dit, la quantitat de professionals que s'infecten «és cada vegada menor». El risc «no és zero i probablement no ho serà, però està disminuint».

En cas de vacunar, «és important dur un registre»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries també ha defensat el registre de vacunes de la covid-19 que el Consell Interterritorial de Salut va aprovar setmanes enrere. «Si vacunem en aquesta situació i amb una vacuna nova, és important dur un registre», ha reflexionat.

Finalment, sobre el relaxament de les mesures restrictives arreu de l'Estat, Simón ha subratllat que «en general» el nivell de la pandèmia a l'Estat és «força dolent», però ha afegit que la rebaixa de les mesures es pot aplicar, tal com ja es fa, a diferents velocitats en funció de la situació del territori.


Comentaris

envia el comentari