Barcelona dona el tret de sortida a les festes de Nadal amb l'encesa de llums

L'Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 65% la inversió en il·luminació nadalenca, fins a 1,7 MEUR

Imatge d'un carrer de Barcelona amb els llums de Nadal ja encesos
Barcelona ha encès aquesta tarda de dimecres els llums de Nadal. | Ajuntament de Barcelona

El Nadal ha arribat a Barcelona i ho ha fet de la mà de Sol Picó i la tradicional encesa de llums. La plaça Comercial del Born ha acollit aquest dijous al vespre l'espectacle 'Covinal', un muntatge de llum, música electrònica, música en directe i coreografia, que ha volgut ser un homenatge a la ciutadania, les trobades familiars i una crida a l'esperança dins de les dificultats d'aquest 2020.

El tret de sortida s'ha donat a la plaça Comercial del Born també per la voluntat de destacar la importància dels eixos comercials de la ciutat en un moment en què està passant moltes dificultats per la pandèmia. L'espectacle ha comptat amb públic però amb cita prèvia i seguint les mesures sanitàries vigents. Pel que fa a les llums, s'han il·luminat 100 quilòmetres, amb noves vies i zones com la plaça de Catalunya, i els 39 edificis dels mercats de la ciutat. Les llums s'apagaran el 7 de gener. 

Una inversió d'1,7 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 65% la inversió en il·luminació nadalenca, passant de l'1,2 MEUR de l'any passat a 1,7 MEUR aquest any. L'augment del pressupost es tradueix en més vies il·luminades al centre de la ciutat i els eixos comercials; l'increment de la subvenció per als carrers il·luminats que promouen les associacions comercials, del 50 al 75% de subvenció; la il·luminació dels mercats i un nou model de contractació al qual aquest any s'han apuntat 16 carrers. Mitjançant aquest, és el consistori el que s'encarrega de la contractació, el disseny i la instal·lació de llums.

Entre les novetats al centre hi ha la plaça de Catalunya, que per primer cop estarà il·luminada per Nadal; i la recuperació de les llums al carrer de Balmes. A més, es consoliden la plaça Urquinaona i Via Laietana i es continuen il·luminant la Gran Via, Aragó, el Paral·lel i la plaça Universitat. També es tornaran a il·luminar la Diagonal, el Passeig de la Verneda, Binèfar i Via Trajana i Creu Coberta i Pelai tornaran a tenir arcs de llums a banda i banda del carrer.

El Passeig de Gràcia encendrà les llums demà, en senyal de protesta

La polèmica de la jornada ha tingut com a protagonista l'Associació Passeig de Gràcia (APG) que ha decidit no encendre els llums aquest dijous en senyal de protesta per la negativa de l'Ajuntament de Barcelona a la instal·lació d'una pisa de patinatge als jardinets de Gràcia.

El president l'APG, Lluís Sans, a través d'un comunicat, ha explicat que el passeig de Gràcia encendrà els llums de Nadal aquest divendres, com a «acte de protesta per les polítiques de mobilitat del consistori i la negativa a instal·lar la pista de gel».


Comentaris

envia el comentari