Felip VI participa demà de manera telemàtica al Fòrum de la UpM de Barcelona mentre fa quarantena

El rei d'Espanya va iniciar dilluns un aïllament preventiu després de saber que havia estat contacte estret d'un cas positiu en Covid-19

El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19
El rei Felip VI està aïllat des del passat dilluns per un contacte estre amb un positiu i no assistirà presencialment al Fòrum Regional de la UpM. | Europa Press

El rei Felip VI participarà aquest divendres de manera telemàtica en la sessió inaugural del V Fòrum Regional de la Unió pel Mediterrani (UpM) que se celebrarà en format virtual per la pandèmia encara que els amfitrions de la cita sí que estaran a Barcelona, on té la seva seu el secretariat de la UpM, ha informat la Casa del Rei.

El cap d'Estat es troba en quarantena preventiva fins al pròxim 3 de desembre, ja que el dilluns va saber que una persona amb la qual havia mantingut contacte directe el dia anterior havia donat positiu en Covid-19.

De fet, aquest mateix dilluns la Sarsuela va anunciar que el rei Felip VI suspenia la seva agenda, que incloïa un viatge a Sevilla el dimecres per a inaugurar la Tourism Summit Innovation al costat de la reina Letícia, que finalment va acudir en solitari.

La Covid-19 desllueix el Fòrum Regional de la Unió pel Mediterrani

La pandèmia de Covid-19 ha deslluït la celebració del V Fòrum Regional de la UpM, que el Govern va planejar inicialment com un acte presencial per a commemorar els 25 anys del Procés de Barcelona i rellançar l'associació de la Unió Euopea (UE) amb els seus veïns del sud. Tot i això, les restriccions sanitàries han provocat que la trobada es desenvolupi de manera telemàtica, amb una limitada representació de dirigents de manera presencial.

Així, només estaran a Barcelona la ministra d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya; l'Alt Representant de Política Exterior de la UE, Josep Borrell; el ministre d'Exteriors de Jordània, Ayman Safadi, —que representa el país que, al costat de la UE, exerceix la copresidència de torn de la UpM—, així com el secretari general de l'organisme, Nasser Kamel. La resta dels participants, representants dels països de la UE i 15 països del sud i l'est del Mediterrani, intervindran per videoconferència.

La reunió de demà ha estat precedida, aquest dijous, per una trobada UE-Veïnatge sud, en la qual participen González Laya, Borrell i el comissari d'Ampliació europeu, Olivér Várhelyi. Entre altres temes que s'han posat sobre la taula hi ha la qüestió migratòria, les tensions al Mediterrani Oriental o la inestabilitat en algunes àrees, com per exemple el Sàhara Occidental.


Comentaris

envia el comentari