Fernando Simón, contundent amb les aglomeracions: «No podem oblidar els morts»

Assegura haver rebut missatges alarmants de sanitaris advertint dels riscos

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
Assegura haver rebut missatges alarmants de sanitaris advertint dels riscos | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s'ha convertit en una mena de veu de la nostra consciència que ens aplaudeix quan fem les coses bé i ens renya quan ho fem malament, i aquesta vegada ha estat contundent davant les imatges d'aglomeracions en el primer dia d'obertura de les terrasses en les províncies que han passat a fase 1 de desescalada.

«No podem oblidar 26.920 mortsper coronavirus a Espanya, avui mateix 176 nous morts», ha dit, i ha reconegut que «en aquests últims dies hem rebut molts missatges de professionals sanitaris alarmant sobre els riscos a què ens exposem si no complim les mesures de protecció».

La valoració de govern espanyol en les últimes jornades és que les xifres indiquen un descens amb oscil·lacions, la qual cosa vol dir que estem a la cua de l'epidèmia, però encara amb el risc latentd'un repunt en els contagis que obligaria a fer passos cap enrere.

Indignat per la falta de disciplina al carrer

Les imatges més alarmants d'indisciplina arriben d'alguns llocs que aquest dilluns van passar a la fase 1 i on, per tant, es podrien obrir bars i terrasses. Les aglomeracions i les escenes de molta gent sense respectar el distanciament social i les mesures d'higiene i prevenció han indignat Fernando Simón.

«No podem oblidar tots els hospitalitzats, no podem oblidar en una setmana», ha dit, i ha fet una petició: «Una cosa és que anem progressivament cap a la normalitat, però no podem oblidar tan ràpidament el que ha passat». Simón creu que cal allargar en el temps la percepció del risc de nous contagis, perquè el risc que un s'infecti pot suposar que un altre al nostre voltant pugui morir. I per això ha insistit: «No podem oblidar tan d'hora».

Simón ha evitat pronunciar-se sobre l'obligatorietat de portar mascareta cada vegada que un surt al carrer, si bé ha demanat que es pensi amb molta cura aquesta mesura perquè «pot generar problemes» en moltes persones. Creu que és raonable que s'obligui a utilitzar les mascaretes en els transports públics o que es recomani el seu ús per sortir al carrer, però que l'aprovació d'una mesura que obligui a posar-se-la és més complicada.


Comentaris

envia el comentari