L'avís de Fernando Simón sobre el coronavirus que preocupa: «S'està expandint»

Se segueixen registrant brots arreu del país

Fernando Simón
Fernando Simón insisteix que la responsabilitat social és la clau per acabar amb el virus | ACN

Sembla que l'estat d'alarma ja ha passat a la història, però la pandèmia encara no. La Covid-19 segueix circulant i expandint-se pel país, i ja són ni més ni menys que 120 els brots que estan actius. Des del Ministeri de Sanitat han volgut mostrar la seva preocupació, i és que raons no li falten perquè la batalla contra el coronavirus no està ni de bon tros guanyada. 

Una situació molt preocupant

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha volgut advertir que 15 de les 50 províncies espanyoles estan afectades. Tot i això, assenyalava que aquesta segona onada és més lleu perquè afecta sobretot a persones més joves. La mitjana d'edat dels contagiats és de 46 anys en els homes i 50 anys en les dones. 

Fernando Simón ha volgut destacar un fet concret com han estat les celebracions de l'ascens del Cadis a primera divisió d'aquest cap de setmana. En les imatges s'han pogut veure com els aficionats d'aquest equip no respectaven les distàncies de seguretat ni molts dels assistents portaven mascareta. «No estem a la normalitat. Estem en una normalitat diferent. Tenim brots per situacions que són perfectament evitables. Aquest any no toquen les celebracions, cal entendre-ho. Els clubs esportius poden ajudar», ha volgut manifestar l'epidemiòleg. 

La responsabilitat social és la clau

Simón insisteix que la conscienciació social és la millor eina per derrotar el coronavirus. És cert que les persones joves afronten la malaltia amb menor gravetat, però també hi ha casos greus als hospitals. A més a més, encara que una persona sigui asimptomàtica pot contagiar a gent que no ho sigui. Si els rebrots s'estenen entre la població més vulnerable, l'epidèmia tornarà a ser terrible: «Si el virus se segueix estenent i no protegim els més vulnerables, l'impacte serà molt gran», adverteix Fernando Simón. 

Des del Ministeri de Sanitat adverteixen que hi ha una transmissió comunitària, i que el brot que més preocupa ara mateix a les autoritats és el del Segrià (Lleida). Davant la polèmica generada per un jutge que no ha permès que s'adopti el confinament, Fernando Simón ha volgut donar el seu suport a la Generalitat perquè es porti a terme aquesta mesura. Per Simón, la restricció dels aforaments i el tancament dels locals públics tenen un efecte més lent que el confinament complet, però assegura que també són mesures efectives


Comentaris

envia el comentari