Ja són 110 els hospitalitzats per coronavirus a Lleida

La xifra ha crescut en dues persones més respecte a l'anterior balanç

Imatge de la carpa instal·lada davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per acollir persones amb símptomes de la covid-19 o contactes directes mentre esperen els resultats de la prova PCR
La carpa que el SEM ha instal·lat davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, en una imatge d'arxiu. | ACN

El nombre de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha incrementat en dos en relació a dilluns i suma un total de 110 persones. Segons dades del Departament de Salut, d'aquest total n'hi ha 7 a l'UCI de l'Hospital Arnau de Vilanova i 5 a la de l'Hospital Santa Maria. A l'Arnau hi ha 58 pacients a planta i al Santa Maria cap, mentre que als altres centres de la Regió Sanitària n'hi ha 40. D'altra banda, des de l'1 de juliol l'Arnau de Vilanova acumula un total de 59 altes i el Santa Maria 1.

El Govern modifica la llei de Salut Pública per crear un marc legal que empari les restriccions per la covid-19

Al seu torn, el Govern ha aprovat aquest dilluns al vespre en una reunió extraordinària un decret llei de modificació de la llei de Salut Pública i d'adopció de mesures urgents per fer front al risc de rebrots de la covid-10 i en què s'inclou un nou apartat que faculta les autoritats sanitàries per limitar l'activitat, el desplaçament de les persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials en cas de situacions de pandèmia o epidèmia. Segons l'Executiu, l'adopció d'aquestes mesures té com a objectiu garantir el control dels contagis i protegir la salut de les persones. El Govern dictarà aquest dimarts les mesures per contenir els brots del Segrià.

Un altre dels punts que inclou el text aprovat aquest vespre per l'Executiu és que sempre que sigui possible la resolució formularà recomanacions a seguir per evitar riscos de contagi i en cas que s'estableixi la seva obligatorietat s'haurà de fer constar expressament. Així mateix, la resolució també haurà d'indicar si hi ha o es mantenen serveis essencials, així com la seva durada, que en principi no haurà de ser superior als 15 dies, excepte si es justifica un període més llarg.

D'altra banda, també caldrà tenir en compte l'establiment de mesures perquè els drets de les persones no es vegin afectats i sempre que sigui possible caldrà que s'ajusti territorialment al mínim àmbit necessari per a la seva efectivitat, segons l'Executiu. També, es preveu que les mesures concretes que s'hi apliquin es puguin graduar en funció de l'evolució dels indicadors.


Comentaris

envia el comentari