El seriós missatge de Fernando Simón: «Les coses no van bé»

Ha tornat a demanar la col·laboració de tota la població, en especial als joves

Fernando Simón en roda de premsa el dijous 20 d'agost del 2020
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries va aclarir quina és l'actual situació de la COVID-19 a Espanya | Cedida

En l'última setmana Espanya ha detectat una important crescuda de casos de COVID-19. Un fet que ha portat a Fernando Simón ha assenyalat que «les coses no van bé», motiu pel qual ha demanat a tota la població, amb especial èmfasi als joves, que no es relaxin a l'hora d'aplicar les mesures de control contra el virus.

Així doncs, en la roda de premsa d'ahir dijous va advertir que el fet de detectar molts dels casos no implica que «no hi hagi transmissió». En aquest sentit, va manifestar que «cada dia tenim més transmissió. Les característiques dels casos i la sobrecàrrega del sistema són diferents, però estem tenint una transmissió important».

L'expert del Ministeri de Sanitat va assenyalar que «fa moltes setmanes que dic que això no ha acabat, però tenia la impressió que no he estat suficientment contundent fins ara. És per això que hem pensat que havia de dir clarament que hem de fer-ho millor».

«Tenim l'oportunitat d'aturar el contagi»

Simón va explicar que l'augment dels casos comportarà un increment dels hospitalitzats i va indicar que «no podem deixar que continuï» perquè «si seguim deixant que la transmissió, encara que sigui en casos lleus, continuï pujant, acabarem amb moltes persones ingressades a l'UCI i molts morts».

No obstant això, en la roda de premsa d'ahir va voler destacar que ara els casos a Espanya s'estan detectant «molt aviat», ja que «entre que comencen els símptomes i es va al metge passen 24 hores mentre que passen entre 24 i 48 hores per obtenir un diagnòstic». Per a Simón, «això implica que si som capaços de detectar tots els casos en aquest temps i que s'aïllin, tenim l'oportunitat de detenir el contagi».

L'expert veu amb bons ulls que es promoguin els confinaments en «zones concretes» però no «en províncies ni comunitats autònomes». En aquest sentit, ha explicat que «quan identifiquem una zona on pot ser útil un confinament la proposem a la comunitat autònoma. Algunes ho fan directament informant al Ministeri però es discuteix amb totes les que tenen opcions que el confinament tingui un impacte positiu». 

Per últim Simón s'ha dirigit als joves tot assenyalant que «entenc que la gent vulgui anar de festa, però hi ha millors formes de fer-ho. Hem de conscienciar a la gent». És per això que ha manifestat que «cada jove produeix casos en persones grans o vulnerables» i ha afegit que «hi ha formes de passar-ho bé sense posar en risc a ningú».


Comentaris

envia el comentari