Carles Puigdemont ha participat en la concentració Hora Solidària a la Maternitat d'Elna

Puigdemont participa en una concentració de solidaritat amb els polítics empresonats a la Maternitat d'Elna

L'eurodiputat oferirà demà una conferència telemàtica a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent, a la Catalunya Nord

L'eurodiputat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat aquesta tarda de dijous en l'Hora Solidària, la concentració de solidaritat amb els polítics catalans empresonats que un grup de nord-catalans celebra cada dijous a Perpinyà, a la Catalunya Nord, i que avui s'ha traslladat per primera vegada fora d'aquest municipi.

Puigdemont ha aprofitat el seu viatge a Prada de Conflent, on demà oferirà una conferència en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu, per presidir la trobada, que a partir d'ara se celebrarà un dijous de cada fora de Perpinyà. L'amfitrió de Puigdemont a Elna ha estat el batlle del municipi francès, Nicolas Garcia, que en les eleccions del passat mes de juny va recuperar l'alcaldia.

En l'acte, celebrat a tocar de l'emblemàtic edifici de la Maternitat d'Elna, l'eurodiputat ha estat acompanyat de la seva dona, Marcela Topor; del vicepresident del Parlament, Josep Costa, i dels seus advocats, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, així com el líder de Demòcrates, Toni Castellà, i els també eurodiputats Toni Comin i Clara Ponsatí.

Conferència a la Universitat Catalana d'Estiu, sense públic

Carles Puigdemont, en la seva tercera visita a la Catalunya Nord des que va obtenir la immunitat com a europarlamentari, pronunciarà aquest divendres la conferència 'Independència, desactivada?' a la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra fins al 23 d'agost a Prada de Conflent.

L'acte, que havia creat molta expectació i es preveia molt concorregut, haurà de ser a porta tancada i sense públic, ja que la prefectura de Prada de Conflent ha prohibit expressament cap concentració de persones per evitar la propagació del coronavirus. Les autoritats franceses han marcat diverses limitacions, ordenant que les xerrades programades, inclosa la de Puigdemont, s'hagin de seguir per Internet i no presencialment.