El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa informant sobre l'evolució del coronavirus 22 de maig del 2020.

Simón demana la col·laboració dels 'influencers' a les xarxes perquè ajudin a conscienciar la ciutadania

L'expert afirma que «les mesures a Madrid, Catalunya o País Basc no han estat suficients»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha demanat la col·laboració dels 'influencers' que tenen «una visibilitat molt gran» a les xarxes socials perquè «ajudin a controlar l'epidèmia» difonent un missatge de responsabilitat i compliment de les restriccions. «Poden ajudar a fer que les mesures s'implementin correctament», ha dit.

Simón ha fet un crit d'alerta a la població i ha avisat que «les coses no van bé». Simón ha explicat que «cada dia hi ha més transmissió». «Si seguim deixant que la transmissió segueixi cap amunt acabarem tenint molts hospitalitzats» així com defuncions, ha dit en roda de premsa aquest dijous a la tarda.

«Que ningú es confongui. No podem deixar que això segueixi i cal ser molt conscients del que hem de fer», ha demanat Simón, que ha reclamat a la ciutadania «començar a prendre-s'ho de nou molt seriosament» i «fer un pas més enllà». «No ens podem permetre que això se'ns torni a escapar», ha afirmat.

«Les mesures a Madrid, Catalunya o País Basc no han estat suficients»

L'expert del Govern espanyol ha rebutjat que l'epidèmia estigui descontrolada a Espanya, tot i que ha reconegut que «les mesures no han estat suficients en diverses zones com Madrid, Catalunya o País Basc». En aquest sentit, ha manifestat que decretar segons quines mesures «fa vertigen, perquè no és fàcil decidir limitar drets fonamentals com la mobilitat».

Les paraules de Fernando Simón arriben en una jornada en què el Ministeri de Sanitat hagi informat aquest dijous de 3.349 nous casos de Covid-19, el que suposa un lleu descens enfront dels 3.715 d'ahir. L'informe ha actualitzat el nombre de positius des de l'inici de la pandèmia, que se situa en 377.906, al voltant de 7.000 més que el dimecres (370.867).

La comunitat autònoma amb més diagnòstics el dia previ és, una jornada més, Madrid amb 1.020, gairebé un terç del total. La segueixen el País Basc (547), l'Aragó (352), Andalusia (302) i Catalunya (180).