Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus

Comença la recollida de mostres per al cribratge massiu a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles

S'instal·laran tres dispositius, que es complementen amb una activitat puntual intensiva

El Departament de Salut inicia aquest dijous la recollida de mostres per al cribratge massiu a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles. S'instal·laran tres dispositius, que es complementen amb una activitat puntual intensiva. Es recolliran mostres per fer una PCR als veïns que hi vagin voluntàriament, i que siguin asimptomàtics.

De la mateixa manera que la resta de cribratges intensius fets els darrers dies, l'objectiu de la campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia. El Departament de Salut en donarà més detalls aquest dijous a la tarda.

«S'han de reduir els contactes socials»

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha demanat aquest dijous a la ciutadania «responsabilitat» per reduir al màxim la interacció social com a recepta per doblegar la corba de contagis.

Des d'un CAP de les Franqueses del Vallès, Argimon ha assegurat que els diferents brots detectats arreu del territori han fet retrocedir a la situació de 15 dies enrere i que cal un esforç col·lectiu per reprendre la tendència a la baixa. «Una societat madura ha de ser capaç de reaccionar», ha afegit. Sobre l'ús de la mascareta a les aules, ha reconegut que és una possibilitat que «està sobre la taula» que decidiran els experts en el seu moment.

Reus, un dels punts calents

El Departament de Salut vol dur a terme 3.000 tests de coronavirus a Reus, on s’han encès les alarmes arran l'índex de rebrot disparat al voltant de 390. El cribratge s’ha focalitzat en tres zones de la ciutat on s’han registrat més casos positius. Les aproximadament 6.000 persones d'entre 20 a 50 anys que hi viuen són la població diana. L’objectiu és arribar a testejar la meitat d’aquesta població concreta amb l'objectiu de detectar els casos asimptomàtics d’infectats que contagien sense saber-ho i revertir una tendència sostinguda.

«Estem alerta, però no en alarma», diuen des de l’Ajuntament amb voluntat tranquil·litzadora. Si a la regió del Camp s'han donat una vuitantena de rebrots des del juliol, més d’una vintena es concentren a Reus.

22 rebrots a la capital del Baix Camp des de principis de juliol, 133 positius detectats a la darrera setmana i un índex de rebrot disparat a una taxa de 390 per cada 100.000 habitants. Davant d’aquesta tendència preocupant, el Departament de Salut s’ha afanyat a muntar aquest divendres, dissabte i dilluns un cribratge massiu acotat a tres barris i adreçat específicament a adults d’entre 20 a 50 anys. Fora d’aquesta franja d’edat, a priori, no es faran PCR.