URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Greu conflicte entre els ocells i les torres elèctriques a Catalunya

La falta de protecció a les torres de la xarxa elèctrica està provocant la mort massiva d'aus

Imatge d'una griva descansant en un fil elèctric
Molts ocells estan morint a les torres de la xarxa elèctrica | Jordi Soler

Moltes de les torres elèctriques d'alta tensió que estan instal.lades per tot el territori, no tenen cap aïllant que les protegeixi del pas de l'electricitat i, és per aquest mateix motiu, que molts ocells i diferents aus estan quedant electrocutades a les diferents torres elèctriques. Aquesta setmana, s'han vist fins i tot ocells grossos, com ducs o cigonyes morts i electrocutats a Girona.

Solució: trucar als Agents Rurals

Si alguna vegada observeu algun ocell electrocutat en una torre elèctrica, cable o similar, cal recórrer al telèfon dels Agents Rurals i ells se'n faran càrrec, estudiaran el cas i es posaran en contacte amb la companyia corresponent per tal de posar-hi alguna solució, o si més no, que la companyia elèctrica estigui al cas i sigui conscient del que està passant en aquell indret determinat.

Polèmica amb Endesa

Al mes de febrer d'aquest mateix any 2020, just abans del confinament, va passar quelcom similar a la carretera C-31b entre Tarragona i Salou, on van arribar a morir més d'una desena d'estornells. Tot i això, tot i pensar-se en un primer moment que havia estat pel mateix motiu segons els Agents Rurals, en aquest cas, es va confirmar a través d'un vídeo, que la mort havia estat a causa del atropellament que va provocar un camió de mercaderies.

A més, l'elèctrica recorda que qualsevol incident o impacte a la xarxa elèctrica provoca la desconnexió de la línia en tots els casos sense excepció i això no va succeir. Per tant, Endesa va negar que s'hagués registrat cap incident ni desconnexió de la línia a la zona i que, per tant, la hipòtesi de la mort per electrocució era completament descartable. Tot i això, la companyia ja treballa per solventar els casos reals de mort per electrocució.


Comentaris

envia el comentari