Imatge d'una cafeteria durant l'esmorzar

Salut prorroga 'sine die' les restriccions horàries a restaurants, discoteques i bars

La nova resolució publicada al DOGC amplia les limitacions a restaurants musicals, bars de teatres i cafès concerts

La conselleria de Salut ha publicat aquest dijous una nova resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) que modifica i complementa la publicada el 17 d'agost. Concretament, amplia la restricció horària fins a la 1 de la matinada restaurants musicals, bars de teatres i cafès concerts; i prorroga, sense data de finalització, el tancament de discoteques, bars musicals, sales de ball i festes, karaokes i establiments amb activitats musicals de règim especial.

Segons la Federació Catalana d'Associacions i d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), la Generalitat «reitera» la desobediència al TSJC actuant amb «improvisació», «desconeixement de la normativa sectorial d'espectacles» i amb voluntat «d'arruïnar el sector».

El sector, fart, s'hi mostra en contra

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) va anunicar el passat dimarts que impugnaria davant dels òrgans judicials de l'Estat la nova resolució del Departament de Salut sobre la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres, i que també estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de l'una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit. Segons el cap de serveis jurídics de Fecalon, Fernando Martínez, la limitació horària «es cotradiu amb les resolucions de diferents Tribunals Superiors de Justícia».

Després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la federació ha remarcat que La resolució, que dóna transposició l'Ordre Ministerial del divendres, introdueix la limitació horària per a bars i restaurants i es contradiu amb les resolucions de Tribunals Superiors de Justícia, com el de Catalunya, l'Aragó i el País Basc, «que havien corregit la limitació horària als locals de restauració i hostaleria en un tràmit de mesures cautelars urgentíssimes».