Fernando Simón demana una sola cosa als joves

Aquesta segona onada del virus afecta sobretot als menors de 50 anys

Fernando Simón
Fernando Simón assegura que l'edat mitjana dels contagiats per coronavirus ha descendit | EuropaPress

Els brots actius de coronavirus a Espanya han augmentat gairebé el doble en només una setmana, arribant fins als 120. És evident que el virus segueix circulant pel país, i ja hi ha 15 de les 50 províncies espanyoles afectades. 

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha volgut posar l'accent aquest dilluns durant la roda de premsa en els diferents grups d'edat a l'hora de valorar l'evolució epidemiològica. Després d'un cap de setmana en què els casos s'han disparat per sobre dels 2.000, Simón ha volgut enviar un missatge molt concret als joves

Els joves, principal origen dels brots

Tal com hem dit, hi ha 120 brots actius arreu del territori espanyol que alerten de la importància de respectar les mesures de seguretat. El que més crida l'atenció és que molts d'ells s'han produït arran de festes o reunions privades, on s'omet qualsevol mena de protocol. 

Tot i l'augment del nombre de contagiats, la situació epidemiològica és l'esperada. Fernando Simón ha insistit que els casos són més lleus que els de la primera onada, i que fins i tot el 70% dels contagiats són asimptomàtics. Simón atribueix això al fet que la gran part dels afectats pertany als grups d'edat més joves. De fet, pràcticament tots els contagiats són menors de 50 anys, mentre que fa uns mesos el virus afectava principalment als majors de 70. 

El missatge de Fernando Simón

Durant la roda de premsa, l'epidemiòleg ha volgut enviar un contundent missatge als joves espanyols perquè gaudeixin de l'estiu però sense posar en risc a la població. Simón ha volgut assenyalar que és possible reunir-se amb amics i aprofitar les vacances respectant les normes de seguretat: «La nova normalitat no significa no poder divertir-se, sinó fer-ho d'una altra manera». 

És fonamental respectar les normes de seguretat i conscienciar a la població jove per tal d'aturar tots els brots actius del país i protegir així als col·lectius més vulnerables. «En qualsevol moment, si els nostres grups vulnerables no se segueixen protegint correctament, podem arribar a brots amb un gran impacte sobre el sistema sanitari», ha advertit Fernando Simón. 


Comentaris

envia el comentari