Fernando Simón i el dia de gener que pot ser clau per a Espanya

El director del CCAES tem l'arribada d'una tercera onada a principis de 2021

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
Fernando Simón tem l'arribada d'una tercera onada al gener | El Periódico

Fernando Simón ha comparegut aquest dilluns 16 de novembre a la rutinària roda de premsa per actualitzar les dades de la pandèmia del coronavirus a Espanya després del cap de setmana. El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries (CCAES), ha sortit davant els mitjans amb un original pin, del qual ha explicat el significat a l'inici de la roda de premsa.

En relació amb la pandèmia, l'expert de Sanitat ha assenyalat que durant el cap de setmana s'han notificat més de 38.000 casos de contagis a Espanya, la xifra més baixa en l'últim mes. «La nostra incidència acumulada segueix tenint aquesta lleugera tendència descendent, però segueix estant en 470 casos per 100.000. Molts, molts casos», ha apuntat.

El director del CCAES ha confessat que «l'objectiu no és començar a baixar, és estar en nivells per sota de 60 casos per 100.000 habitants». Una xifra molt allunyada dels 470 que hi ha actualment.

La recomanació de Fernando Simón de cara a les Festes de Nadal

Simón ha volgut tranquil·litzar a la població afirmant que aquesta xifra es pot aconseguir, tot i que encara estem lluny, si fem exactament el mateix que es va fer al mes de maig, i recalca que ara pot ser més difícil perquè «estem molt cansats». El doctor, com ja va dir fa tot just una setmana, continua tenint present el pont de la Constitució del pròxim 6 de desembre, que permetrà prendre futures decisions. 

El doctor i expert de Sanitat ha comentat també l'arribada de les Festes de Nadal, i ha volgut enviar un consell a la gent perquè no aparegui una tercera onada de contagis al mes de gener. «Tractarem de gaudir el que puguem, però ho farem d'una manera que no impliqui, de nou, un increment de casos després de les Festes de Nadal. És el que hem d'anar fent i aprendre a fer», ha explicat.

Astúries, la comunitat que més preocupa al Ministeri de Sanitat

Astúries és la comunitat autònoma que «més preocupa» en l'actualitat al Ministeri de Sanitat, ja que «encara està en fase d'increment». El director del CCAES espera que es pugui evitar el confinament domiciliari a la comunitat asturiana, però no vol deixar de banda «cap escenari. S'està treballant en possibles mesures alternatives per millorar la transmissió».

D'altra banda, Fernando Simón afirma que el confinament domiciliari no serà efectiu. «Amb les mesures actuals estem en una situació molt similar a la del confinament domiciliari. Però les mesures estan totes sobre la taula», ha dit a la Moncloa. Simón va avisar que «la tendència a la baixa» que estem veient en els últims dies a tot Espanya «podria ser relativament estable» per causa de la baixada del percentatge de la positivitat dels tests PCR realitzats, quedant-se en el 12,7% en l'àmbit nacional.

Simón considera que «els mesos de fred poden augmentar la transmissió»

«Els mesos de fred pot ser que impliquin un increment de transmissió. L'objectiu no és començar a baixar, sinó estar en nivells de transmissió prou baixos per a saber que tenim l'epidèmia controlada», ha apuntat. Al seu torn, Simón ha volgut alterar que en el Pont de la Constitució podrien donar-se períodes d'alt risc, encara que bé és cert que les festivitats dels mesos d'octubre i novembre no van generar pujades en la transmissió del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari