Fernando Simón esbronca un periodista en roda de premsa: «No és una carrera»

L'epidemiòleg ha recalcat que en aquesta situació «ningú aprova o suspèn»

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
Fernando Simón ha recordat que la desescalada «no és una carrera i ningú aprova o suspèn» | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha mostrat aquest dissabte 9 de maig la seva discomformitat amb algunes de les preguntes dels periodistes que parlaven de territoris «aprovats o suspensos» per a la fase 1. Segons el criteri del doctor Simón, la desescalada de les comunitats autònomes «no és una carrera i ningú aprova o suspèn», ha advertit aquest matí a la roda de premsa rutinària des de Moncloa.

El Ministeri de Sanitat va anunciar aquest divendres les comunitats autònomes que passen a la fase 1 des d'aquest dilluns 11 de maig. Onze autonomies, més les ciutats de Ceuta i Melilla, passen aquest dilluns a la fase 1, i la resta ho faran parcialment, menys la Comunitat de Madrid, que romandrà a la fase 0 fins com a mínim, el 18 de maig.

Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, la Rioja, Navarra, Aragó, Extremadura, Múrcia, així com Canàries i Balears (es sumen totes les illes a les que ja estaven en fase 1 en els dos arxipèlags), són les regions que evolucionen íntegrament a la següent fase de desescalada, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

«No s'està fent un favor al parlar d'aprovats i suspensos»

Al ser preguntat perquè alguns departaments de salut de la Comunitat Valenciana «han suspès», Fernando Simón ha afirmat que «no s'està fent un favor quan es parla d'aprovats i suspensos» a l'hora de passar a una nova fase i desitja que no es prengui «com una carrera. Estem tots en el mateix vaixell». Finalment, el doctor Simón ha volgut deixar clar en la roda de premsa d'aquest dissabte que totes i cadascuna de les comunitats autònomes han fet «un treball excepcional».


Comentaris

envia el comentari