Fernando Simón es pronuncia per primera vegada sobre l'impacte del 8-M en l'epidèmia

Ho ha fet preguntat sobre la imputació del delegat del Govern a Madrid

Fernando Simón, coordinador d'Alertes Sanitàries i Emergències, en una roda de premsa al Ministeri de Sanitat al febrer de 2020
Fernando Simón no veu especial vincle entre el 8-M i la pandèmia a Espanya | Catalunya Diari

La manifestació feminista del 8 de març a Madrid va tenir un efecte «marginal» en l'expansió dels contagis per coronavirus en aquestes dates, ha sostingut aquest dilluns el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, el doctor Fernando Simón, que ha manifestat no tenir «cap temor» a què la justícia decideixi investigar-lo a conseqüència d'alguna de les denúncies i querelles presentades fins a la data d'avui contra la seva persona.

«El 8-M, si ha tingut algun efecte en l'epidèmia, ha estat molt marginal», ha afirmat Simón en roda de premsa des del Palau de la Moncloa, preguntat en concret per la denúncia presentada contra el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, per prevaricació, que ha motivat que la jutgessa el cridi a declarar el 5 de juny com investigat.

Respecte d'una de les querelles interposades contra el mateix Simón, el doctor ha indicat que «el jutge actuarà com hagi d'actuar» i si se li demana que aporti informació, oferirà les dades que corresponguin.

Un esdeveniment més dels que acull Madrid

Dit això, ha assenyalat que el metro de Madrid és un dels «més saturats» d'Espanya, cosa que, segons el seu parer, «emmascara» l'efecte que el 8-M o un altre esdeveniment massiu dels tants que acull una ciutat com Madrid en circumstàncies normals hagués pogut tenir. «És realment difícil valorar» aquest possible impacte, que en qualsevol cas hauria estat «molt marginal», ha fet patent.

«Nosaltres hem fet la feina el millor que hem pogut», s'ha defensat, incloent-hi tant al seu equip del Ministeri de Sanitat com als responsables de salut pública de les diferents comunitats autònomes.

Simón ha fet una crida a la reflexió i a comparar la presa de decisions en altres parts del món, sent conscients que les recomanacions que en aquells dies emanaven dels organismes internacionals eren generals, no dirigides a un país en particular, i com a tals calia adaptar-les a les situacions específiques de cada país.


Comentaris

envia el comentari