Fernando Simón, assenyalat per la Guàrdia Civil en la investigació penal pel 8-M

Segons informa 'El Confidencial', Simón disposava, tres dies abans del 8-M, de dades que evidenciaven la gravetat de la pandèmia del coronavirus

Una imatge de la capçalera de la manifestació feminista de Barcelona, el 8 de març de 2020
La manifestació del Dia de la Dona va reunir a Barcelona més de 50.000 persones. | ACN

La investigació de la Guàrdia Civil sobre l'autorització de la multitudinària manifestació del passat 8 de març amb motiu del Dia de la Dona assenyala al director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. Així ho assegura aquest divendres el digital 'El Confidencial', que, citant fonts de la investigació, explica que Simón disposava, tres dies abans del 8-M, de dades que evidenciaven la gravetat de la pandèmia del coronavirus.

Tot i tenir aquesta informació, ni l'organisme que dirigeix Simón, dependent del Ministeri de Sanitat, ni el govern espanyol van decidir prohibir les manifestacions organitzades en diversos punts de la geografia espanyola. Tampoc es va prendre cap mesura davant la celebració d'altres actes multitudinaris, com el congrés de VOX o partits de futbol, entre altres esdeveniments esportius.

A Madrid, la Delegació del Govern va calcular que unes 120.000 persones van sortir al carrer amb motiu del Dia de la Dona.

  

Barcelona, van ser unes 50.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal. En el cas del congrés de VOX, els d'Abascal van congregar a 9.000 persones, mentre que el partit entre l'Atlético de Madrid i el Sevilla va reunir 60.000 espectadors al Wanda Metropolitano.

La suspensió d'un congrés evangèlic el dia abans del 8-M

Els investigadors del cas atribueixen a Simón un paper decisiu en la suspensió d'un congrés evangèlic que s'havia de celebrar del 19 al 21 de març a Madrid. En aquest sentit, el 5 de març el Ministeri de Sanitat va convocar els organitzadors a una trobada per estudiar l'anul·lació del congrés, un fet que es va confirmar el 7 de març, un dia abans de les manifestacions del 8-M.

Així mateix, el Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid apunta també al delegat del Govern a la capital d'Espanya, el socialista José Manuel Franco, imputat per un presumpte delicte de prevaricació per haver permès les aglomeracions els dies previs a la declaració de l'estat d'alarma a Espanya, obviant les alertes del govern autonòmic madrileny i d'organitzacions sanitàries europees i mundials.


Comentaris

envia el comentari