Trilla considera que Barcelona i l'àrea metropolitana podran passar a la fase 1

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic ha dit que el descens de positius i de defuncions per coronavirus és una «molt bona notícia»

Una guingueta tancada a la platja del Bogatell de Barcelona, el 7 de maig del 2020
Trilla considera que Barcelona i l'àrea metropolitana podran passar a la fase 1 | ACN

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que Barcelona ciutat i les dues regions metropolitanes, totes en fase 0,5, tenen «grans possibilitats» de passar a la fase 1 el pròxim dilluns. A més, ha dit a Catalunya Ràdio, considera que les tres regions sanitàries poden anar a fase 1 «bé, amb els indicadors ben consolidats». 

Les dades actuals del coronavirus, una «bona notícia»

Amb tot, ha recordat que s'ha de ser «prudent», ja que les xifres de contagis o de morts no són l'única dada. «S'han de valorar moltes altres capacitats», ha afegit. Sobre l'anunci de Sanitat de mantenir en fase 2 únicament la franja per passejar per a col·lectius vulnerables, com la gent gran, Trilla ha indicat que és una mesura «prudent. No molestarà a ningú», ha conclòs.

Segons ell, la mesura anirà «bàsicament» a donar un espai a la gent gran i assegura que és «bo» que almenys tinguin una franja del dia en què no es trobin «una massa de gent fent esport o tots els nens jugant a la mateixa hora».

Sobre el descens de casos positius nous i defuncions notificats aquest divendres per Salut en comparació a les dades de dijous, Trilla ha indicat que «són de les més baixes en l'evolució de l'epidèmia». «Si cada cop hi ha menys oscil·lacions i la tendència és consolidada és una molt bona notícia», ha apuntat.

Els efectes secundaris de la Covid-19

Per últim, l'epidemiòleg també ha parlat dels efectes secundaris immediats de la Covid-19 en alguns pacients, casos que ara s'estan seguint i estudiant en diversos hospitals catalans com el Clínic. Segons ha dit, s'està començant a veure que poden tenir conseqüències com problemes pulmonars, pèrdua de massa muscular, atròfia o quadres neurològics.

«El que faran és veure com evolucionen aquests quadres i a mesura que tornem a la normalitat es podran fer proves que durant la malaltia aguda no s'han pogut fer», ha explicat.


Comentaris

envia el comentari