Basté esclata contra la gestió de dades de Salut: «A la vida és molt important intentar evitar fer el ridícul»

El periodista ha criticat la gestió comunicativa del govern català en relació a les xifres de morts i nous infectats per la Covid-19

Jordi Basté davant els micròfons de RAC1
Jordi Basté, crític contra la comunicació de les dades sobre la Covid-19 a Catalunya. | RAC1

El periodista Jordi Basté ha carregat aquest divendres contra la gestió de les dades de la Covid-19 que està fent el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Cal recordar que aquest dijous al vespre, la conselleria va decidir canviar l'horari en què envia el balanç diari, que fins ara feia cada dia a darrera hora de la nit. Aquest divendres, el comunicat de xifres s'ha enviat a primera hora del matí, mentre que a partir de dissabte el balanç es farà diàriament a les dotze del migdia.

En aquest sentit, Jordi Basté, durant l'emissió d''El món a RAC 1', ha afirmat, davant el nou canvi de criteri de Salut, que «ja desisteixo de debò. No entenc per què avui ens passen les dades a les set». Així mateix, el periodista català ha manifestat en relació amb les xifres, que inclouen un important increment en el nombre de nous contagiats, que «són unes dades que a més són multiplicades per les de l’últim dia... no sabem si hi ha un error».

La falta d'explicació de les dades

Sobre aquesta qüestió, el comunicador ha lamentat la falta d'explicació i la posada en context de les xifres, ja que «la gent veu aquestes dades i no ho entén... que ens ho expliquin d’una altra manera, que no sigui amb un comunicat, perquè sinó la gent es perd».

Finalment, Jordi Basté ha recordat la roda de premsa del govern espanyol d'aquest dijous que va fer balanç sense les dades corresponents a Catalunya, perquè no havien estat comunicades. «Després diu Simón que Catalunya va a part... ostres», ha reblat el periodista, que ha assegurat que «a la vida és molt important intentar evitar fer el ridícul».


Comentaris

envia el comentari