S'eliminen franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants en fase 0 i 1

Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres | També poden obrir bars i restaurants, segons confirma el BOE

Pla general de dues dones amb mascareta caminant per la platja d'Altafulla en el primer dia permès per sortir a practicar esport.
La Generalitat demanarà que 3 regions sanitàries avancin a Fase 2 de desescalada el 25 de maig | CatalunyaDiari

El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una ordre segons la qual s'eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1. A més, podran obrir bars i restaurants per al seu consum a l'interior amb certes condicions. Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres. Els municipis han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

Així mateix, també es podran celebrar vetlatoris amb un màxim de 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure. També es podrà anar al temple si no se supera el 50% de l'aforament. També estarà permès que obrin també les biblioteques, però limitant l'aforament en un terç.

Aquesta ordre elimina les franges per a la població infantil i també per als esportistes no professionals. A més, no serà obligatori només un acompanyant en el cas dels nens. L'activitat es podrà practicar en el terme municipal o a una distància màxima de cinc quilòmetres, incloent-hi municipis del costat, però sempre que també siguin de menys de 10.000 habitants.

Bars i restaurants oberts, amb límit d'aforament

Els bars i restaurants, amb l'excepció de discoteques i locals d'oci nocturn, podran obrir per al consum a l'interior, sense superar el 40% d'aforament. El consum a l'interior haurà de fer-se en taules, preferentment mitjançant reserva prèvia. No s'admetrà l'autoservei a la barra. Les taules hauran de guardar una distància de dos metres.

Estarà permès l'encàrrec en el mateix establiment de menjar i beure per emportar. Es podran oferir productes de lliure servei a través de plats individuals degudament preservats. El servei de terrassa es farà d'acord amb el que es preveu en fase 1. A més, els ajuntaments podran autoritzar la celebració de mercats ambulants.

Mesures per als empadronats i els que hi hagin residit les dues últimes setmanes

Es podran beneficiar d'aquestes mesures les persones empadronades o les que hagin passat els últims 14 dies en els municipis en qüestió. Queden excloses les persones amb símptomes o en aïllament domiciliari per haver estat contacte d'un positiu. Els vulnerables podran acollir-se a aquestes mesures si la seva condició clínica està controlada i ho permet.

Les comunitats autònomes i els mateixos municipis podran demanar al Ministeri de Sanitat la suspensió de l'aplicació d'aquesta ordre quan es consideri que hi ha risc per a la població o el nombre de casos positius de coronavirus hagi crescut de forma sostinguda durant les dues setmanes anteriors a la sol·licitud. La comunitat també podrà demanar la flexibilització d'altres mesures.

Ampliació de zones per a vianants

Es podrà ordenar l'ús de l'espai públic amb mesures com l'ampliació de zones per a vianants, la recuperació i adaptació de zones verdes i altres espais lliures, la definició de vials per a bicicletes, patinets i vehicles similars o la zonificació de les zones de bany públic a les platges, rius i llacs. Els ajuntaments podran adoptar mesures restrictives en l'accés als espais naturals quan creguin que hi ha risc d'aglomeracions.

Queden fora d'aquesta ordre els municipis de menys de 10.000 habitants que tinguin un nucli urbà consolidat enganxat a un altre municipi més gran, o que la suma de les dues localitats sigui superior a les 10.000 persones.


Comentaris

envia el comentari