Salut sancionarà un sociosanitari barceloní per desatendre dos pacients que van acabar morint

També se li atribueix falta d'informació als familiars dels residents | Hi ha altres sis casos en estudi

Imatge de la façana del centre sociosanitari Hestia Palau de Barcelona
Salut ha sancionat el centre sociosanitari Hestia Palau per dos casos i estudia altres sis. | CatalunyaDiari

El Departament de Salut obrirà un expedient sancionador al sociosanitari Hestia Palau de Barcelona per dos casos de deficiències en l'atenció a pacients i falta d'informació injustificada als seus familiars, segons ha avançat TV3 i han confirmat a l'ACN fonts de la conselleria. Així mateix hi ha sis casos més en estudi. Les vuit investigacions s'han comunicat a fiscalia.

Una de les familiars ha explicat que el seu pare estava desnodrit, amb falta d'higiene i deshidratat després del seu pas per Hestia Palau. Després va ingressar a l'Hospital de Sant Pau infectat per coronavirus, on va morir. Un altre testimoni denuncia incomunicació i diu que a la seva mare li faltava l'aire, però el sociosanitari no va voler ingressar-la a l'hospital i va morir.

Salut va obrir vuit expedients informatius en rebre sengles denúncies. D'aquests, n'hi ha dos que ja han conclòs, i sobre els quals s'obrirà expedient sancionador. Els altres sis estan encara en estudi.

El centre nega que faltés higiene o atenció als residents

Des del centre sociosanitari Hestia Palau de Barcelona, també en declaracions a TV3, una portaveu ha reconegut que la comunicació amb els familiars ha estat la seva «fallida més important», però assegura que no és veritat que faltés higiene o atenció als residents.

La portaveu també ha remarcat que han fet tests a tots els pacients i professionals.


Comentaris

envia el comentari