La desescalada avança: El govern demana que tres regions catalanes passin a la fase 2

Es tracta, com en l'anterior ocasió. de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran

Diversos ciutadans passejant pel Passeig Marítim de Barcelona dissabte, 2 de maig
La desescalada avança: El govern demana que tres regions catalanes passin a la fase 2 | CatalunyaDiari

El Govern ha demanat a l'executiu de Pedro Sánchez que les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran puguin passar a la fase 2 del desconfinament a partir de dilluns que ve.

La petició s'ha fet en el marc de la ronda de reunions bilaterals que el govern espanyol manté amb les autonomies per avançar en el que anomena 'Pla de transició cap a una nova normalitat'. 

Madrid també demana passar a la fase 1

Per a la resta de territoris catalans, inclosos Barcelona i l'àrea metropolitana, el Govern ha demanat que es mantinguin o passin a la fase 1

Aquest dijous també s'han mantingut reunions amb Andalusia, el País Valencià, Madrid i el País Basc. Madrid també ha demanat passar a fase 1.

La fase 2 començarà el 25 de maig

La decisió de la Generalitat es va fer pública el passat dissabte, 16 de maig, quan la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar en roda de premsa que la Generalitat tenia previst demanar que les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran passessin a la Fase 2 de la desescalada el pròxim 25 de maig.

En aquest sentit, cal destacar que les àrees es van convertir en les tres primeres zones de Catalunya que van poder avançar a la Fase 1 des de l'11 de maig.


Comentaris

envia el comentari