Simón creu que les mesures per controlar els brots a Catalunya «estan tenint efecte»

Apunta que la situació a l'Estat «no és especialment greu» però avisa d'un «increment progressiu»

Fernando Simón en la roda de premsa sobre el coronavirus el 7 de març del 2020
Simón creu que les mesures a Catalunya estan funcionant  | EuropaPress

Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha opinat que les mesures per controlar els brots a Catalunya «estan tenint efecte» i «es va controlant el problema».

A Lleida hi ha una «clara estabilització i inclús un descens» i a Barcelona veu que la situació està «progressivament estabilitzant-se». Simón ha remarcat que la Generalitat ha adoptat «mesures molt importants» i, sobre la possibilitat de relaxar-les, ha dit que a zones «d'alt risc» com l'àrea metropolitana de Barcelona així com a Madrid «sempre és millor excedir-se una mica que quedar-se curt». Pel que fa al conjunt de l'Estat, Simón ha dit que hi ha 560 brots actius.

Segons el responsable del Ministeri de Sanitat, la situació a Espanya «no és especialment greu» però ha avisat d'un «increment progressiu». Les autoritats sanitàries segueixen «amb moltíssima atenció» l'evolució dels brots per valorar la necessitat de «prendre mesures més importants» o haver-ne de «coordinar entre CCAA».

Ara bé, Simón ha apuntat que perquè es torni a declarar l'estat d'alarma hi ha d'haver un «grau de transmissió comunitària no ben controlat en un territori suficientment ampli».

Sanitat confirma 8.532 nous positius a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha registrat 8.532 nous positius per la Covid-19 a Espanya en relació amb el total de casos confirmats de divendres. Segons l'informe d'aquest dilluns, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 297.054 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 288.522 del total de divendres. D'aquests, 968 s'han diagnosticat el dia previ.

La comunitat que més casos acumula el dia previ l'Aragó (586) seguida del País Basc (123) i Andalusia (101). L'informe no dona dades de diagnosticats el dia previ a Catalunya, Madrid i Navarra per problemes tècnics.

Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.472 el total de morts per coronavirus a tot l'Estat espanyol, 27 més que divendres. Segons el darrer informe, hi ha hagut 26 defuncions en els últims set dies, més de la meitat a l'Aragó. En l'última setmana hi ha hagut 562 hospitalitzacions i 37 ingressos en UCI.

En total, Catalunya suma 1.230 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR i en registra un total de 81.003, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total s'eleva a 100.668 (1.243 més) amb totes les proves. Les funeràries han reportat sis noves defuncions i en total són 12.751 persones les que han mort des de l'inici de la pandèmia, segons les dades de Salut.


Comentaris

envia el comentari