URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Risc 0: Els municipis catalans lliures de coronavirus

Tot i que Catalunya és una de les comunitats més afectades, hi ha pobles i municipis on el virus no ha aconseguit arribar

Un carrer del centre de Castelldefels amb un veí assegut en una terrassa i vianants passejant. Imatge del 30 de juny de 2020
Alguns municipis i pobles catalans no registren cap nou cas de coronavirus | Catalunya Diari

Mentre que durant les últimes setmanes les notícies sobre augments de casos de coronavirus no han cessat, ara és hora també de mirar l’altra cara de la moneda. I és que a Catalunya, tot i ser una de les comunitats més afectades actualment per la pandèmia, també té alguns pobles i municipis on el virus no ha pogut travessar les seves barreres.

Encara que ens estem enfrontant possiblement a la segona onada del virus, l’índex de contagi ha baixat lleugerament durant les últimes setmanes a la gran part del país. Així, a Catalunya l’índex de contagi es manté sobre d’1, concretament en un 1,06.

Petits pobles sense turisme, un 'oasi' entre la pandèmia

I és que, mentre Lleida i l’àrea de Barcelona lluiten per controlar els seus casos, hi ha altres municipis i pobles catalans que estan vivint una ‘realitat paral·lela’: cap cas de CoVid-19 detectat o molt pocs casos per habitants.

La majoria d’aquests petits municipis es troben a la província de Tarragona. És el cas de Gratallops (Priorat) o Paüls (Baix Ebre) o Santa Fe del Penedès (Alt Penedès), els quals no han anunciat cap cas de coronavirus als seus pobles.  

En la majoria de casos es tracta de petits pobles en els quals el turisme no és molt habitual i, per tant, han pogut controlar perfectament la situació. Santa Fe, per exemple, és un municipi de pas on poques persones baixen a fer una visita ràpida.

Els municipis més segurs contra la Covid a Catalunya 

Tot i que és fàcil i raonable que aquests petits pobles hagin pogut mantenir-se lliures de coronavirus, també hi ha altres municipis catalans més poblats i grans que han sabut mantenir les seves bones xifres respecte als contagiats.  

Un gran exemple seria Sitges, ciutat costanera de turisme per excel·lència. Allà, els seus més de 29.000 habitants han aconseguit mantenir allunyat el virus dels seus centres sanitaris. Durant l’última setmana, Sitges ha registrat set nou positius i cap d’aquests és una víctima de gravetat.

El Departament de Salut va compartir les dades de l’última setmana de juliol, i els resultats sorprenen en alguns aspectes. A més dels municipis mencionats, altres que no presenten ja positius de coronavirus o anuncien pocs casos són el Vendrell (Baix Penedès), Castellar del Vallès (Vallès Occidental), Valls (Alt Camp), Calafell (Baix Penedès), Palamós o Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

La Vall d’Aran i la comarca del Solsonès també registren dades positives sobre l’evolució de la pandèmia. La Vall d’Aran, formada per 33 pobles i uns 10.000 habitants, només ha registrat dos casos positius de Covid-19 i cap d’ells ha precisat hospitalització. El Solsonès, per la seva banda, ha confirmat només dos casos positius entre els seus 13.500 habitants- un d’ells ha precisat ingrés hospitalari.


Comentaris

envia el comentari