L'última decisió de Pedro Sánchez per evitar els rebrots de coronavirus

L'executiu ha optat per «reforçar» l'estructura del Ministeri de Sanitat

El president del govern espanyol Pedro Sánchez
El govern espanyol reforça l'estructura del Ministeri de Sanitat | El Periódico

El govern espanyol ha decidit «reforçar» l'estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació d'una Secretaria d'Estat com a òrgan superior del departament. Segons es recull al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la situació d'emergència per la pandèmia de la Covid-19 i les actuacions del govern i Sanitat per controlar la malaltia «han evidenciat la necessitat de reforçar el Ministeri de Sanitat de cara al control de possibles rebrots, així com davant l'aparició de noves malalties de potencial pandèmic».

Amb la creació d'aquesta Secretaria d'Estat de Sanitat s'ampliarà la «direcció de primer nivell», segons un comunicat del departament pilotat pel ministre Salvador Illa. A més, «millorarà de forma substancial la coordinació i cooperació entre les administracions públiques implicades, com les CCAA», han afegit. 

Facilitarà la presa de decisions del Ministeri

L'objectiu del govern és que aquest òrgan faciliti la presa de decisions del ministeri dirigit per Salvador Illa. En concret, es donarà suport al ministre en la comunicació de les polítiques sanitàries i les decisions adoptades, «dotant de major transparència a l'acció del govern», detallen en el comunicat. A més, «permetrà anivellar la interlocució del Ministeri» tant en l'àmbit estatal com internacional. 

En l'àmbit nacional, la configuració del Sistema Nacional de Salut com un sistema descentralitzat implica la contínua coordinació de les comunitats autònomes amb el Ministeri. Durant l'actual crisi sanitària s'ha intensificat aquesta coordinació, i així es preveu que segueixi en els propers anys. La incorporació d'una Secretaria d'Estat millora de forma substancial la coordinació i cooperació entre les administracions públiques implicades, reforçant l'actuació del Ministeri com «un òrgan amb el nivell adequat per realitzar aquesta interlocució».

En l'àmbit internacional, també reforçarà la coordinació i presència del Ministeri de Sanitat en les institucions i grups de la Unió Europea, així com en les organitzacions internacionals en matèria sanitària de les que formi part Espanya. 


Comentaris

envia el comentari