Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa

Demanen la dimissió immediata de Fernando Simón: «Fracàs absolut»

César Carballo torna a carregar contra l'epidemiòleg per la seva gestió de la pandèmia

Imatge d'arxiu de Fernando Simón, director del CCAES, durant una roda de premsa
César Carballo torna a carregar contra l'epidemiòleg per la seva gestió de la pandèmia | Europa Press

César Carballo, metge d'urgències de l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid, s'ha convertit en un dels doctors més buscats pels mitjans de comunicació espanyols. A més, també s'ha convertit en una de les veus més crítiques amb la gestió de la pandèmia per part del govern espanyol.

Els seus atacs cap al ministre de Salut, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han estat continus.

César Carballo ha acusat els dos principals gestors de la pandèmia de generar un caos sanitari i de fracassar en l'intent de detenir l'avanç de la tercera onada. Però ara, ha anat més enllà en demanar la dimissió de Fernando Simón en la seva última intervenció a 'El Programa de AR'.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

César Carballo demana la dimissió de Fernando Simón 

Fernando Simón ha estat l'últim blanc de les crítiques per part de Cèsar Carballo. El metge d'urgències de l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid ha qüestionat la capacitat de l'epidemiòleg per gestionar la crisi i ha posat sobre la taula la seva dimissió.

«No prepara el país i està per això. No pots dir que estem en el pic de la tercera onada. Si no ho sabem! Com pot sortir a dir això sense tenir dades? I no és la primera vegada», ha dit el doctor, molt indignat amb Fernando Simón.

A més, l'expert ha mostrat davant Ana Rosa Quintana seva sorpresa per les paraules de l'epidemiòleg sobre la variant britànica que ja s'està estenent sense control pel nostre país.

«Ha de ser l'única persona no preocupada per la variant anglesa i podem tenir un problema molt seriós com Irlanda del Nord o el que està tenint ara Dinamarca. Sabem que és un 50% més ràpida i jo crec que encara no n'estem patint els efectes, però tampoc ho sabem perquè no estem fent seriacions en massa com hauríem de fer. Podem tenir un problema molt seriós en les pròximes setmanes», ha advertit el doctor de forma rotunda.

César Carballo critica la passivitat del govern espanyol davant les dades

En la seva entrevista a Telecinco, César Carballo s'ha mostrat molt molest amb la decisió del govern de Pedro Sánchez d'esperar a veure l'efecte que causa l'enduriment de les actuals restriccions autonòmiques.

El doctor considera que no estem en posició d'esperar i ha criticat durament el govern espanyol per rebutjar la idea d'avançar el toc de queda a les 20.00 hores, així com la possibilitat de modificar la llei per oferir eines jurídiques a les comunitats que necessitin confinar la població.

«Quants morts damunt la taula cal posar perquè es reaccioni? Sense fer res també doblaríem la corba, només amb milers de morts més. Tenim l'actitud d'esperar i veure i ens ha portat a liderar els rànquings mundials i és una llàstima», ha lamentat l'expert.

D'aquesta manera, el metge d'urgències de l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid ha criticat la passivitat de l'Executiu central davant d'una situació epidemiològica extremadament greu i res comparable amb la de la segona onada, que va ser la comparació que va utilitzar Salvador Illa per defensar la falta de mesures actuals.

«Es va derrotar amb 150 o 200 d'incidència i 7000 casos diaris. Tenim un gran problema de gestió i caldria preguntar-li si és un fracàs de la gestió o és una cosa normal. Per a mi és un fracàs absolut», recordava l'expert al ministre de Sanitat.

En aquest sentit, César Carballo ha insistit en la gravetat de la situació actual a causa del col·lapse sanitari que estan patint molts hospitals com el seu.

«Les coses es van complicant, cada vegada ens queden menys llits. Les UCI estan al 120% i no al 40%. Per estar a aquesta xifra hem de treure llits d'UCI d'altres llocs, de quiròfans, de coronàries i d'altres costats que no són llits d'UCI mèdiques; aquestes fa molt de temps que es van esgotar», ha descrit César Carballo, molt preocupat i desbordat.