URGENT

📈 La pandèmia segueix retrocedint a Catalunya amb una baixada de tots els indicadors

URGENT

🚔 Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

El Govern paga les ajudes destinades als petits escorxadors per 87.496 euros

Les ajudes també permetran donar suport a la implantació de nous petits escorxadors que permetin la integració a la cadena agroalimentària amb menys riscos

Fotografia d'un camió d'un escorxador de Catalunya
Un total de catorze escorxadors repartits pel territori rebran aquest suport econòmic | ACN

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha fet efectiu aquest dijous el pagament destinat a petits escorxadors d'ungulats domèstics per un import total de 87.496,31 euros, segons ha informat aquest dijous en un comunicat.

Així, 14 escorxadors repartits pel territori rebran aquest suport econòmic que els permetrà fer inversions per a promoure i fomentar la innovació, eficiència i competitivitat de les seves instal·lacions i donar continuïtat a la seva activitat.

Els beneficiaris potencials d'aquesta ajuda eren 54 escorxadors, dels quals 18 ho van sol·licitar i 14 han pogut beneficiar-se del cobrament de l'ajuda que es desenvolupa amb la finalitat de fomentar la sostenibilitat de la producció primària i el comerç de productes de proximitat dotant-los de recursos per a poder desenvolupar la seva activitat econòmica.

Les ajudes també permetran donar suport a la implantació de nous petits escorxadors que permetin la integració a la cadena agroalimentària amb menys riscos i més garanties per als productors ramaders mitjançant el suport econòmic a les inversions corresponents als escorxadors i les activitats connexes.

Es tracta d'una ajuda pluriennal inclosa en un pla de suport a petits escorxadors de Catalunya per a fixar el sector ramader en el territori, afavorir l'arrelament de la població al medi rural i desenvolupar cadenes de distribució curtes i mercats locals.

Canvis importants

Després de la convocatòria de l'any 2020, hi haurà dos més, que es concediran en els pròxims dos anys, amb un pressupost previst de 600.000 euros per a l'any 2021 i 600.000 euros més per a l'any 2022.

Aquest 2021, es preveu la publicació d'una nova convocatòria i hi haurà canvis en l'ordre d'ajudes per a ampliar els possibles sol·licitants amb la idea de poder incloure els petits escorxadors d'ocells i lagomorfs, els establiments alimentaris destinats a especejament, manipulació, transformació, elaboració i emmagatzematge de carns fresques i els de manipulació de caça i punts logístics de recollida de caça.


Comentaris

envia el comentari