Simón demana perdó a les infermeres: Una «resposta incorrecta» a una «broma tonta»

Un polèmic comentari seu considerat «sexista, vexatori i primitiu» ha generat una allau de crítiques

L'expert Fernando Simón durant una roda de premsa amb les banderes d'Espanya i de la Unió Europea darrere
Un polèmic comentari seu considerat «sexista, vexatori i primitiu» ha generat una allau de crítiques | Catalunya Diari

El to de Fernando Simón responent en un xat online a la pregunta de si li agradaven «les malalties infeccioses o les infermeres infeccioses» generava una allau de crítiques contra el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries. Simón ha demanat disculpes públiques aquest dimarts pel comentari, considerat «sexista, vexatori i primitiu» per part del Consell General d'Infermeria, que estava disposat a demanar la seva reprovació parlamentària. 

Simón ha demanat perdó i ha reconegut que va donar «una resposta incorrecta» a una «broma tonta»: «No té res a veure amb la meva manera de pensar i queda clar que encara tinc molt camí pel davant per aprendre i fer-ho millor». L'epidemiòleg, seguint el to irònic de la pregunta en una conversa distesa, va respondre que no preguntava a les infermeres «si eren infeccioses o no, que això es veia uns dies després». Unes paraules que han generat molta molèstia en molts àmbits.

«Desinhibició masclista i retrògrada», segons el Consell

El Consell, que dona veu a més de 316.000 infermers i infermeres d'Espanya, considera que l'epidemiòleg, junt amb els germans escaladors Iker i Eneko Pou, també presents a la conversa online, va protagonitzar moments de «desinhibició masclista i retrògrada». 

Simón, per tant, ha hagut de fer un parèntesi en la roda de premsa per aclarir el seu comentari, que tanta polèmica ha generat. Dit això, procedia a repassar les dades que el coronavirus deixa aquest dimarts al país, encara preocupants. «Continuem tenint increment en la pressió hospitalària. Això generarà una situació complicada», ha dit Simón, apuntant que no es descarta el confinament domiciliari com a mesura per aturar la segona onada de la pandèmia, tot i que la situació encara no ho requereix: «No podem forçar mesures quan encara no és segur que sigui el moment adequat».


Comentaris

envia el comentari