Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Fernando Simón en la roda de premsa sobre les novetats del coronavirus a Espanya el 16 de maig del 2020

Fernando Simón, davant la pregunta d'un periodista: «No ho sé»

L'epidemiòleg ho va repetir fins a quatre vegades

Fernando Simón en la roda de premsa sobre les novetats del coronavirus a Espanya el 16 de maig del 2020
Fernando Simón creu que «estem molt a prop d'acabar amb la transmissió social del coronavirus» | CatalunyaDiari

«No ho sé». Una resposta tan simple, sincera i humil que cada cop és més difícil de veure en el món que vivim. Una frase que serveix per confirmar que desconeixem una qüestió en concret. En el món de la política, veure un polític que reconeix que no domina un tema és ben estrany. Un acte d’humilitat que si que ha demostrat el doctor Fernando Simón  en moltes de les rodes de premsa que protagonitza.

Simón té una llarga llista de seguidors i també de crítics però tots coincideixen que el director del Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries sempre dona la cara. Inclòs quan reconeix que no domina un tema. Si cal explica que s’estudiarà la pregunta que li han fet per aportar la informació l’endemà.

En la roda de premsa d’aquest dimarts, un periodista va preguntar per què els nens  semblen estar més protegits davant del virus. La seva resposta va ser clara: «No ho sé». I ho va repetir fins a quatre vegades, reconeixent el desconeixement  en la matèria. En un acte sincer, Simón va intentar desenvolupar la resposta: «Ho hem discutit moltes vegades, pot ser que la reacció inflamatòria  produïda als pulmons sigui més agressiva en els adults. Segur que hi ha estudis, però no tinc una raó clara».

 

«La incidència en nens és menor, però per a res és zero»

El doctor  Fernando Simón va continuar argumentant la resposta: «Sí que és cert que la incidència  en nens és menor, però per a res és zero». Segons el director del Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries, el problema és que «tot i que transmeten menys, tenen comportaments de molt més risc  amb molta més gent, una cosa que s’ha de tenir una mica en compte. És una de les raons per les quals es tracta de limitar el contacte entre nens i persones vulnerables, però ara mateix no sóc capaç de donar una raó concreta».

«També és cert que altres malalties respiratòries tampoc produeixen quadres molt greus en nens, inclòs altres coronavirus com la MERS, present ara a la Península Aràbiga. La capacitat del sistema immunitari més desenvolupat en els adults potser és una raó, però no m’agradaria arriscar-me que pensin que aquesta és la raó perquè no les tinc totes», va concloure l’epidemiòleg.