Simón alerta d’un «ressorgiment» de la transmissió del coronavirus

Admet que l’arribada de persones implicarà un increment de casos importats, que des de l’11 de maig sumen 96
Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
Simón avisa sobre un ressorgiment del virus a Espanya. | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, alerta que tot i que l’evolució de la Covid-19 és «molt bona», s’estan detectant brots «controlats». «Si no es controlen i les persones implicades i els seus contactes no prenen mesures, podrien implicar un ressorgiment de la transmissió comunitària», ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que Portugal, amb una «evolució també molt bona», ha tingut un rebrot al voltant de Lisboa i que això ens hauria de «posar la mosca darrere de l'orella». D’altra banda, Simón ha dit que una altra de les preocupacions és l’arribada de persones d’altres països pel risc d’importació de casos.

Sobre la qüestió de l'arribada de persones d'altres països, ha explicat que aquesta situació no es produirà en grans fluxos fins al mes de juliol, tot i que ha assegurat que des de l’11 de maig s’han detectat 96 casos importats, 24 dels quals en la darrera setmana. «Les comunitats autònomes hauran de fer un important esforç per controlar viatgers i possibles contactes», ha insistit.

Selectivitat i tornada a l'escola

Fernando Simón també ha restat importància als riscos que poden tenir les proves de Selectivitat, tot i que ha admès que el risc zero «no existeix». En aquest sentit, ha explicat que s’adoptaran fortes mesures preventives, entre elles, les distàncies de seguretat o la reducció de la mobilitat en les instal·lacions. «Si els estudiants, a més, prenen mesures, podem dir que el risc es redueix molt», ha afegit.

En relació amb la tornada a les escoles al setembre, ha dit que no podem estar en una situació permanent de confinament i que la situació és ara «molt favorable», amb una baixa transmissió. «Al setembre, quan es torni a les escoles caldrà reavaluar la situació amb molt de compte i si ens mantenim com fins ara, no hi haurà problemes. Si hi haguessin rebrots, s’hauria de replantejar», ha dit.

«El que preveiem és que hi hagi una transmissió baixa i no hi hauria motius per no reprendre activitats tan importants com l’educació», ha insistit.


Comentaris

envia el comentari