Estació d'esquí Boí Taüll

Boí Taüll: Natura, patrimoni i esports

Boí Taüll ofereix tota classe d'opcions de muntanya per a tots els usuaris

La comarca de l'Alta Ribagorça comprèn tres municipis: Vilaller, La Vall de Boí i el Pont de Suert, capital de la Comarca.

Boí Taüll, dona la benvinguda als visitants en un indret sense massificació  on la tranquil·litat i el respecte per l'entorn són els protagonistes i permeten gaudir d'una relació profunda amb la natura.

Per la seva part, la Vall de Boí conserva l'essència dels pobles, de les tradicions i d'una cultura mil·lenària. De fet, el valuós conjunt cultural  que acull a les seves terres, les nou esglésies romàniques del segle XII, van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més a més, compta amb el certificat amb el segell de Destinació de Turisme Familiar.

La Vall posa a disposició de famílies, senderistes, eco turistes, curiosos i aventurers tota mena d'atractius per esprémer al màxim el seu  territori: rutes, passejades, caminades, excursions; estretament lligat a una cuina de muntanya, tradicional i que té com a principal font els recursos naturals de la zona.

Les millors opcions de neu a Boí Taüll

Grup d'esquiadors practicant a l'estació d'esquí Boí Taüll
Boí Taüll és una estació amb grans possibilitats per a l'esquí de muntanya i el 'freeride' | FGC

L'estació d'esquí i muntanya de Boí Taüll, situada a l'Alta Ribagorça, es troba en un dels indrets més espectaculars del Pirineu Català, a les portes del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'únic parc nacional de Catalunya.

Boí Taüll és l'estació més alta de tot el Pirineu i, per tant, compta amb el punt esquiable més alt de tot Catalunya: el sostre del Puig Falcó a 2.751 m; i la base al Pla de Vaques a 2.035 m.

Amb la recent incorporació a FGC, a partir d'aquesta temporada d'hivern 2020-2021, Boí Taüll comptarà amb 4 itineraris d'esquí de muntanya dins el domini de l'estació: Bassetes, Coll d'Erta, Les Mussoles i Torllussà; itineraris de diferent dificultat, nivell i longitud, per a tota classe d'esquiadors.

L'estació també és coneguda pel seu 'snowpark', amb 5 zones de diferents nivells; i pels seus excel·lents 'forapistes' on destaquen els itineraris de Ginebrell, en direcció a Durro, o el de la Vall de Moró; àrees on practicar el millor  'freeride' o fer esquí de muntanya, amb 14 itineraris, en una zona propera a l'estació d'esquí i als seus cims superiors als 2.500 m d'altura.

Els més petits, a partir d'1 any, també poden gaudir de la neu en el parc infantil, espai lúdic i educatiu on els nens aprenen diverses activitats. També disposa d'una escola d'esquí, centre d'atenció mèdica i lloguer i reparació de material.

Paral·lelament, els circuits de  raquetes de neu estan pensats per a tota classe de públic, des de famílies amb nens fins a esportistes avançats, i es troben localitzats a prop de l'estació d'esquí  Boí Taüll. Actualment s'ofereixen dos itineraris i són d'accés lliure.

A més a més, Boí Taüll compta amb el 'Free Ride Bus', un servei que recull els passatgers  al final dels itineraris forapistes Vall de Moró i Vall de Ginebrell i els porta a la base de l'estació.

Nens petits a l'estació d'esquí Boí Taüll
A Boí Taüll els més petits també poden gaudir de la neu | FGC

 

Boí Taüll se suma a la digitalització de FGC

Amb l'objectiu d'agilitzar els processos de compra i bescanvi de forfets i de bitllets per accedir a les estacions, FGC ha accelerat enguany la transformació digital operativa del sistema de Check-in a les seves instal·lacions amb el desplegament de màquines de recollida automàtica de forfets i bitllets als punts d’accés a les estacions, màquines de venda i validadores automàtiques així, com l’automatització del procés i reserva de material de lloguer.

Enguany,  Boí Taüll també incorpora el nou sistema automàtic d’accés a les instal·lacions a través de màquines Check-in per a la recollida dels forfets. Aquesta temporada Boí Taüll presenta nous sistemes de venda anticipada online, ja sigui per a lloguer de material, per forfets o per serveis de restauració que es podran validar amb el servei automatitzat d'accés a les explotacions. D'aquesta manera es facilitarà el servei i es reduirà el temps d’espera per l’entrega de material

Pel que fa a la restauració, enguany s’activa un nou sistema de comandes a través del mòbil, que permet realitzar reserves sense necessitat de fer cues i obtenint la comanda al punt de recollida. A més a més, s'ha creat una nova zona de restauració amb 400 m² de terrassa situada al Pla de Vaques.

L'estació de  Boí Taüll  també gaudirà de diferents millores respecte a la  zona inferior del pàrquing, la incorporació de maquinària de neteja de neu nova i la reubicació del Punt d'Informació que enguany s'ha situat davant del telecadira Mulleres.

Estació d'esquí Boí Taüll
Aquest hivern serà el primer que l’estació s’incorpora a la divisió d’FGC Turisme de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya | FGC

A més a més, sempre amb l'objectiu de millorar el servei i l'experiència de les persones usuàries, FGC ha implantat les següents novetats a totes les estacions que gestiona.

Enguany es presenta la  Targeta PiriNeu 365,  un nou suport en format de targeta que permet agilitzar els processos de compra gràcies a l'opció de venda de les botigues online de les estacions. Aquesta targeta es pot comprar a les botigues online de les estacions i als punts de venda físics d'aquestes i es pot utilitzar tot l'any amb diferents aplicacions. Els usuaris podran comprar forfets de temporada o de dia i bitllets així com altres productes de forfet, lloguer i paquets combinats.

A més a més, les apps de les estacions de muntanya d'FGC es renoven per oferir un millor servei a l'usuari tant pel que fa a contingut com estèticament i seran el suport principal d'aquest  hivern. Oferiran als visitants la possibilitat de consultar en directe l'estat de les pistes, visualitzar els mapes i accedir a altres serveis, permetent així reduir les cues per recollir els mapes i altres suports físics als punts d'informació de l'estació.
 

Turisme, gastronomia i activitats per a tothom

Família a l'estació d'esquí Boí Taüll
La Vall de Boí conserva l’essència dels pobles, de les tradicions i d’una cultura mil·lenària | FGC

Amb l’objectiu de promocionar aquest patrimoni, Boí Taüll recolza amb les xarxes socials als municipis de l’Alta Ribagorça:  Vall de Boí, Vilaller i el Pont de Suert. 

Sense dubte,  Boí Taüll  també ofereix alternatives de qualitat per als visitants no esquiadors. Excursions guiades amb raquetes de neu pujant amb un dels telecadires de l’estació, pujant un cim o anant a cercar l’hora màgica, entre la posta de sol i la negra nit; o visites als pobles de la vall com la 'Visita Taüll: Romànic, Falles i Estrelles', per veure la projecció en vídeo-mapping del Pantocràtor de Taüll i conèixer les esglésies de Sant Climent i Santa Maria; o l’excursió 'Contacontes i llegendes de la Vall de Boí' per descobrir la màgia que s’amaga rere el paisatge. 

L’estació és a la Vall de Boí, on hi ha uns referents tan potents com són el patrimoni romànic i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un espai idoni per fer  turisme a la zona. 

A més a més, caminant per la comarca podreu gaudir de la gastronomia de l’Alta Ribagorça, a través dels diferents establiments d'hostaleria que trobareu, així com dels productes dels  productors agroalimentaris locals.

L’esquí a Boí Taüll, esport segur

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han obtingut el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la Covid-19. Aquest reconeixement certifica que els protocols i les mesures implementades per FGC Turisme des de l’inici de la crisi sanitària, encaminades a minimitzar el risc de contagi, són les adequades.

Consulta les mesures de seguretat de les estacions gestionades per FGC.

Infografia 'Esport segur' d'FGC
Un hivern segur a les estacions de muntanya d’FGC | FGC