YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern espanyol avança com seran els controls perquè complim les mesures de Nadal

Illa ha explicat com es realitzaran aquests controls durant les festes

Un agent de la Policia Nacional revista una furgoneta de color blanc en un control policial
Illa ha anunciat que hi haurà més controls durant les festes per evitar la mobilitat | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va presentar aquest dilluns 7 de desembre la campanya publicitària de cara a les dates de Nadal, que en aquest 2020 està clarament marcada per la pandèmia del coronavirus. La campanya de Sanitat té per lema 'El millor regal és cuidar-nos' i fa una crida als ciutadans perquè aquestes pròximes festes nadalenques no abaixin la guàrdia i segueixin totes les mesures de prevenció que ha anunciat fa uns dies el govern espanyol.

A més, la campanya busca la «solidaritat» dels espanyols i posa l'accent que el que faci qualsevol persona «afecta la resta», tal com ha comentat Salvador Illa en la presentació dels anuncis que s'emetran entre els dies 9 i 31 de desembre. «La pandèmia ens ha ensenyat a gaudir de les petites coses, els valors de solidaritat i generositat, a cuidar-nos nosaltres com el millor regal» de cara a Nadal, ha dit la directora general de Salut Pública, Pilar Aparicio.

Així és l'anunci de Sanitat per a conscienciar als espanyols per Nadal

L'anunci en qüestió creat per Sanitat tracta d'una història sobre un sopar familiar en la qual es reuneixen diversos membres de diferents generacions. En aquest vídeo, es posa èmfasi en la importància de ventilar els espais tancats, rentar-se les mans amb aigua i sabó, utilitzar les màscares, guardar la distància interpersonal i limitar el nombre de contactes en les reunions de Nadal.

Com seran els controls de Nadal per a vigilar la mobilitat?

Durant la seva compareixença, Salvador Illa va explicar que hi haurà diferents controls aleatoris per Nadal per a controlar de forma adequada la mobilitat i va assenyalar que en les pròximes festes hi haurà mesures dures quant a la mobilitat, d'igual manera que durant el pont de la Constitució. «No podem posar un policia en cada casa, però és que no fa falta», va dir el ministre en el matí d'aquest dilluns.

Salvador Illa va confirmar també que hi haurà controls aquest Nadal per a assegurar que es compleixen les mesures restrictives contra el coronavirus, que engloben la limitació de la mobilitat entre comunitats als supòsits establerts en l'estat d'alarma i a les visites a família i afins. «Ja hi ha hagut aquest pont controls aleatoris en matèria de mobilitat i els hi haurà en les festes nadalenques també, per a assegurar-nos que tothom compleix amb les restriccions», ha dit el ministre de Sanitat aquest matí, durant la presentació de la campanya de Nadal.

Al seu torn, Illa ha remarcat que els acords en el Consell Interterritorial sobre Nadal «són d'obligat compliment. Podem exigir que es compleixin i això farem», ha sentenciat, encara que ha recalcat que la responsabilitat de la gent és «la gran arma per a assegurar que aquestes mesures es porten a terme».

«No podem posar un policia en cada casa, però és que no fa falta»

Per al ministre de Sanitat, els espanyols han demostrat sempre «un nivell molt alt de responsabilitat» i maduresa i saben que «amb la Covid no es juga». Malgrat tot, Illa ha tornat a cridar a la «solidaritat» dels espanyols: «Ho haig de fer pels meus éssers estimats, per la resta de ciutadans», ha assegurat.

«No podem posar un policia en cada casa, però és que no fa falta», ha finalitzat el ministre Illa. Els dubtes continuen sent nombroses entre els ciutadans a causa de la novetat del terme «’allegados'» en el pla de Sanitat per a les festes nadalenques. En algunes regions com Madrid o Andalusia, apunten que aquesta nomenclatura pot donar lloc a equívocs i obviar moltes infraccions.


Comentaris

envia el comentari