Vallter 2000, una estació per a les famílies

Vallter 2000 ha estat i és l'escenari d'alta muntanya on molts gironins han après a esquiar

Pistes d'esquí Vallter 2000
Vallter 2000 es caracteritza per ser l'estació més mediterrània dels Pirineus | FGC

L'estació de Vallter 2000 es troba en el circ d'origen glacial de Morens-Ull de Ter i a 2.000 metres d'altitud sobre la vall del riu Ter.

S'estén al nord del Ripollès, dins el terme municipal de Setcases, a la zona més oriental del Pirineu de Girona, una zona on es troba un dels enclavaments amb més monuments d'art romànic d'Europa, amb infinitat de racons i pobles amb encant, empedrats, d'essència pirinenca.

A la comarca del Ripollès, es gaudeix de descans i benestar als 19 pobles que envolten el territori en un entorn rural espectacular. En aquest indret es troben més de 200 allotjaments de caràcter familiar, alguns dels quals disposen de magnífics espais wellness i SPA i magnifiques cases de turisme rural en un entorn natural excepcional.

S'ofereixen tota mena d'activitats per fer amb família, amics o amb els més petits de la casa: excursions, descoberta de la natura, senderisme, photowalk o animals en estat natural a Molló Parc, el parc d'animals dels Pirineus (Vall de Camprodon).

Un hivern en família

Pistes d'esquí Vallter 2000
Aquest hivern, Vallter 2000 es consolida com una estació per a les famílies | FGC

És inqüestionable que Vallter 2000, situada en un enclavament únic, es presenta com la destinació turística ideal per als amants de la neu, destacant especialment la seva proximitat a les poblacions de la província de Girona.

Amb una cota màxima de 2.535 metres i una mínima de 2.000 metres, compta amb un total de 13,2 quilòmetres, repartits en 13 pistes. Envoltada per muntanyes emblemàtiques com el Bastiments i el Gra de Fajol de quasi 2900 m i amb un paisatge incomparable per viure la natura.

De fet, a més a més de ser una estació petita i familiar, on el benestar i la proximitat són ben presents, Vallter 2000 es presenta com una estació de referència per a la pràctica dels esports d'hivern així com les activitats d'oci i recreació, tant per als menuts com per als adults.

Els usuaris hi poden fer tota mena d'activitats esportives a la neu, com esquí alpí, snowboard, freeride, activitats de muntanya, també sortides amb raquetes o sortides amb esquí de muntanya, i activitats lúdiques on els més menuts podran jugar o iniciar-se a l'esquí en el Mini club l'Esquirol o gaudir dels descensos en trineu al Parc Lúdic.

Sense dubte, aquest hivern Vallter 2000 es consolida com una estació per a les famílies, on trobaran un espai on gaudir de l'alta muntanya, viure noves experiències en una estació propera i familiar i capturar moments inoblidables i irrepetibles.

A més a més, Vallter 2000 ha estat i és l'escenari d'alta muntanya on molts gironins han après a esquiar i han fet el seu primer tast de neu.
 

Pistes d'esquí Vallter 2000
Infants, pares i mares tastaran la neu de maneres ben diferents | FGC

Vallter 2000 accelera la transformació digital

Amb l'objectiu d'agilitzar també els processos de compra i bescanvi de forfets i de bitllets per accedir a les estacions, FGC ha accelerat enguany la transformació digital.

En la seva aposta per la digitalització, Vallter 2000 aquest hivern ha posat en marxa a les seves instal·lacions el servei de Check-in a les màquines de recollida automàtica de forfets, el qual permet el fàcil accés a remuntadors i pistes directe sense passar per taquilles.

A més, les persones usuàries també podran comprar els tiquets d'accés al Parc Lúdic de Vallter 2000 per hores. D'aquesta manera es permet garantir les distàncies de seguretat al recinte.

Aquestes accions s'han posat en marxa amb l'objectiu d'evitar esperes innecessàries als usuaris i permetent que, des que surtin de casa, puguin començar a gaudir de la natura a les estacions en poques hores perquè, ara més que mai, respirar natura sigui més fàcil.

Per una altra banda, Vallter 2000 també gaudeix de les avantatges de la targeta PiriNeu 365, el nou suport transversal que es pot utilitzar a les sis estacions de muntanya del grup d'FGC i Tavascan. Amb aquesta targeta, els usuaris poden comprar i recarregar diferents productes i serveis de les estacions com són forfets de dia, de temporada, productes combinats, etc. I gràcies a l'opció de venda de les botigues online de les estacions, aquest suport en format de targeta permet agilitzar els processos de compra així com respectar les distàncies de seguretat.

Pistes d'esquí Vallter 2000
Vallter 200 ha accelerat enguany la transformació digital de l'estació | FGC

L'estació de Vallter 2000, a més a més, enguany presenta altres novetats amb l'objectiu d'aconseguir que les persones usuàries gaudeixin de la millor estada de neu.

Per una banda, a l'estació s'han renovat algunes de les càmeres estàtiques de l'estació per models de càmeres web panoràmiques de 360°, per veure en directe l'estat de les pistes i la meteorologia a l'estació.

A més a més, s'ha instaurat un espai anomenat 'photopoint' on l'usuari podrà realitzar una fotografia i portar-la cap a casa com a record de la jornada de neu.

Enguany, Vallter 2000 presenta la possibilitat de gaudir d'una experiència màgica anomenada 'Vallter de nit'. Amb aquest nou producte els usuaris gaudiran dels viatges en la màquina de preparació de pistes, adaptada per a transportar persones, que acaben amb sopars magnífics al Refugi d'Ulldeter o al restaurant Marmotes.

Aquesta temporada s'ha ampliat la zona de pàrquing per a abonats. Enguany, s'han reordenat els espais d'aparcament per a vehicles de grans dimensions i s'ha canviat la senyalització per facilitar l'accés.

Per últim, enguany s'ha realitzat la renovació de la cafeteria Pla de Morens — cota 2.150 —. S'ha instal·lat un terra antilliscant, s'ha renovat el mobiliari, s'ha fet un sanejament sanitari, pel qual els clients podran gaudir de la cuina d'alta muntanya amb totes les comoditats.

Pàrquing de les pistes d'esquí Vallter 2000
L'objectiu és que les persones usuàries gaudeixin de la millor estada de neu | FGC

El paisatge del Ripollès a taula

I parlant de cuina, cal esmentar que el Ripollès és una comarca de muntanya amb una rica tradició gastronòmica i culinària

Un bon àpat és un ingredient essencial per gaudir d’unes bones vacances i a la comarca del Ripollès, hi trobaràs alguns dels millors productes i aliments naturals de tot Catalunya.

De la mà dels cuiners i cuineres dels restaurants de la comarca, el calendari gastronòmic protagonitza unes experiències on la tradició i l’avantguarda es combinen en el paladar.

A més a més, la qualitat dels productes agroalimentaris locals omplen de matisos els plats i apropen el paisatge a la taula

Productes de l’hort i la ramaderia, embotits i formatges, dolços, galetes com les famoses galetes de Camprodon… Tot un repertori que constitueix la marca de garantia de Producte del Ripollès.

L’esquí a Vallter 2000, esport segur

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han obtingut el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la Covid-19. Aquest reconeixement certifica que els protocols i les mesures implementades per FGC Turisme des de l’inici de la crisi sanitària, encaminades a minimitzar el risc de contagi, són les adequades.

Consulta les mesures de seguretat de les estacions gestionades per FGC.

Infografia 'Esport segur' d'FGC
Un hivern segur a les estacions de muntanya d’FGC | FGC


Comentaris

envia el comentari