FGC reprendrà el servei entre l'Hospitalet i Sant Boi dissabte vinent

Uns danys a les instal·lacions van obligar a interrompre la circulació de trens el passat divendres, per realitzar-hi els treballs d'adeqüació

Després de vuit dies interrompuda, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha anunciat que la línia Llobregat - Anoiarecuperarà la completa normalitat en el tram entre l'Hospitalet i Sant Boi  aquest mateix dissabte, un dia abans que acabin les obres que  la van deixar fora de servei el passat divendres. 

Els treballs costaran al voltant d'un milió d'euros

Tal com ha avançat la companyia, la recuperació de la línia s'ha pogut fer  gràcies al bon ritme dels treballs de reconstrucció de la base del túnel que uneix les estacions del Carrilet de l'Hospitalet, Almeda, Cornellà Riera i Sant Boi de Llobregat. Recordem que  el mencionat túnel va patir danys com a conseqüència de l'augment i els moviments de  l'aigua del nivell freàtic,  en una zona pròxima al riu Llobregat i, per tant, molt exposada a aquest tipus de problemes. 

Una avaria que es va detectar el passat mes d'abril, durant una inspecció rutinària que els tècnics de FGC van realitzar a les instal·lacions. Els complexos treballs van obligar a interrompre el servei de trens el passat divendres, 30 de novembre. Des de llavors, els operaris han treballat per substituir al voltant de 40 metres de l'estructura danyada, que sosté les vies de tren. El  cost total ha estat d'un milió d'euros, i durant tots aquests dies els usuaris han tingut un servei de transport alternatiu per carretera.

La normalitat tornarà a Vacarisses abans de Nadal

També cal recordar que s'espera que el servei de trens de la línia R4 de Rodalies de Catalunya torni a normalitzar-se entre el 20 i el 22 de desembre a Vacarisses, on el passat 20 de novembre un comboi va descarrilar, deixant una persona morta i altres 40 afectats, amb ferides de diversa consideració.  Després del tràgic succés, el servei de trens es va reprendre, però amb reduccions de velocitat importants en aquest punt de la xarxa de ferrocarrils, que provoquen retards considerables. 

També cal dir que el passat 26 de novembre la circulació de trens va quedar  interrompuda a Viladecans, a la comarca del Baix Llobregat, després que un comboi atropellés una persona a primera hora del matí. El comboi afectat va quedar aturat a l'estació del municipi, i les línies afectades van ser l'R16, l'R13, l'R14, l'R15 i l'R2 Sud, que van registrar retards superiors als 45 minuts.