Imatge de l'edifici 112 de Reus i dos empleats caminant

La nova empresa que assumeix el servei del 112 durant els pròxims 10 mesos

Ferrovial ha guanyat el «contracte d'emergència» i d'aquesta manera s'assegura la continuïtat del servei

Ferrovial ha assumit aquesta passada mitjanit la gestió del Servei d'Emergències de Catalunya, segons han confirmat fonts del 112. La companyia ha guanyat el «contracte d'emergència» convocat per l'organisme després que l'empresa que fins ara prestava el servei, Grupo Norte, entrés en concurs voluntari de creditors per problemes econòmics i no pogués continuar fent la feina. Així, amb aquesta adjudicació, s'ha evitat que el 112 quedi sense servei.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els més de 200 empleats del Centre d'Emergències de Catalunya (CAT 112) que treballen a les seus de Barcelona i Reus passen a estar sota l'òrbita de Ferrovial i faran les tasques d'atenció telefònica en les mateixes condicions que fins ara. Segons el contracte, la firma prestarà el servei fins al 31 de març del 2022 i a principis d'any es convocarà un nou concurs.

Aquest és el segon contracte de servei telefònic que s'adjudica Ferrovial en els darrers dies, ja que la passada setmana es va conèixer que el Departament de Salut havia adjudicat a l'empresa la gestió del 061 —Salut Respon— per un període de sis mesos.

Grupo Norte es compromet a pagar els 26 dies del mes de maig

El comitè d'empresa del CAT112 havia lamentat en les darreres hores que des de l'organisme no se'ls hagués informat quina empresa gestionaria el servei a partir d'aquest dijous. La notícia l'han rebuda poques hores abans del canvi de prestatària. En aquest sentit, el CAT112 ha explicat que després de la renúncia de Grupo Norte es va oferir la feina a tres empreses que ja tenen relació amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, però que tan sols una va presentar oferta. Tot i que inicialment havien apuntat que no s'anunciaria el nom de l'adjudicatari fins que no comencés a treballar, finalment es va fer públic unes hores abans de la mitjanit.

Pel que fa al cobrament del sou dels primers 26 dies de maig, així com la part proporcional de la paga extra de juny —quasi cinc dels sis mesos—, fons del comitè d'empresa han apuntat que, tot i les dificultats econòmiques que té Grupo Norte, aquest dimecres s'hauria compromès a pagar els diners de la nòmina de maig. Sobre la part de la paga extra, de moment no han rebut resposta.