Festa de l'All de Belltall 2019.

La Festa de l’All de Belltall acull unes 650 persones

El passat dissabte 3 d'agost va tenir lloc l'onzena edició d’aquesta celebració on es van desenvolupar diverses activitats durant tota la jornada

Aquest passat dissabte dia 3 d’agost va tenir lloc la tradicional Festa de l’All de Belltall, que enguany celebrava la seva 11a edició.

Es calcula que per gaudir d’aquesta celebració van assistir unes 650 persones que van omplir els carrers durant tota la jornada.

Segons informen des de l’organització, tots els alls que  l'Agrupació de Productors d'All de Belltall va posar a la venda es van acabar  (aproximadament, 130 forcs, 100 manats i cabeces en malles).

La jornada va començar amb el tradicional esmorzar popular amb productes de proximitat. La festa va ser amenitzada pel grup de grallers ‘Castellgralla, grallers Esmutacs de Castellvell del Camp’ mentre les parades instal·lades a la plaça de les Escoles oferien els seus productes (cerveses artesanals, ous de gallines en llibertat, formatges, mel, confitures, joies i d'altres).

Natacha Filippi i Guillem Figueras van fer una conferència sobre el futur de la vida a pagès, recuperant els conreus i les tradicions perdudes, però amb la mirada posada al futur.

Festa de l'All de Belltall 2019.
Festa de l'All de Belltall 2019. | Cedida

Com a cloenda, l'església de Sant Pere de Belltall es va omplir per escoltar el concert  ‘Delícies barroques’ que va oferir la violinista Anna Urpina i Oriol Aymat al violoncel.

Totes les edicions celebrades avalen que aquesta és una festa molt consolidada a la zona amb molt bona acollida entre el públic, que cada any augmenta.

L'all de Belltall

L'all de Belltall és un producte centenari que, en temps passats, va tenir una expansió molt forta. Des de fa uns anys, l'Agrupació de Productors de l'All de Belltall  intenta que el conreu d'aquest producte no declini.

La celebració anual de la festa permet que consumidors habituals de l'all de Belltall puguin comprar el producte, tradicionalment presentat en forcs. La característica de l'all de Belltall és que és de secà, la qual cosa no el fa tan gran com els que es reguen, però amb un gust molt autèntic i roent. L'all de Belltall es conrea a la zona dels Comalats: Passanant, Forès, Rocallaura, Belltall...